Meclis Canlı

Kıyısal Muğla İle Kırsal Muğla’yı Bütünleştirmeliyiz


06.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Marmaris Ticaret Odası’nın düzenlediği Marmaris Bal Evi 1. Gastronomi ve Kültür Şenliği’ne katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 1.Marmaris Bal Evi Gastronomi ve Kültür Şenliği’nde yaptığı konuşmada, ilki düzenlenen Kültür Şenliği’nde gördüklerinin kendisini mutlu ettiğini, turizmin gelişmesinde ve geleceğe taşınmasında önemli bir projenin ilk adımının atıldığını, kültür öncelikli turizmin gerekliliğinin ortaya konduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Marmaris özelinde Muğla genelinde yapılmakta olan turizmi ele almamız ve tekrar değerlendirmemiz gerekiyor. Muğla’mızı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerimize sadece deniz, kum ve güneşi sunuyoruz. Oysa Muğla, tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile çok önemli bir coğrafya. Bu güzellikleri, değerlerimizi dejenere etmeden turizme sunmalıyız. Kıyısal Muğla ile kırsal Muğla’yı bütünleştirip kırsaldaki değerlerimizi kıyısaldaki turizm hareketi içine sokarak turizmi zenginleştirmeliyiz. Marmaris Bal Evi 1.Gastronomi ve Kültür Şenliği’nde sergilenen etkinlikler, lezzetler, geleneklerimiz, kıyafetlerimiz, türkülerimiz mutlak suretle kültür turizmi içindeki yerini almalıdır. Turizmi Muğla’mızda 12 aya çıkarmak için de kültür turizminin yanında, sağlık, spor turizmine de önem vermeliyiz. Çünkü Muğla’nın doğal zenginlikleri, iklimi, değerleri turizmin 12 aya yayılması için son derece uygundur.” dedi.

Marmaris Ticaret Odası’na Marmaris 1.Gastronomi ve Kültür Şenliği’ni Hıdırellez’de bir buluşma gününde düzenlediği için teşekkür eden ve bu birlik ve beraberliğin bütün yıla yayılması gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu şenliğin her yıl düzenlenmesini ve geleneksel hale gelmesi temennisinde bulundu.

Marmaris Bal Evi’nde düzenlenen 1. Gastronomi ve Kültür Şenliği’ne Muğla Büyükşehir Belediyesi Dr. Osman Gürün ile beraber,  Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, turizm acente temsilcileri, oda başkanları ile çok sayıda yerli ve yabancı tur rehberleri katıldı. Şenlikte, folklor ekibinin zeybek oyunları, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserleri ile Bal Evi’nde kurulan otağda Muğla yöresine ait ev eşyaları ve kıyafetler sergilendi. Davetlilere yöresel lezzetlerden oluşan ikramlar sunuldu ve kına gecesi canlandırıldı.