Meclis Canlı

Kısa Mola Merkezlerinde sanat aktiviteleri dönemi başladı


22.02.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile Türkiye’de bir ilk olarak Menteşe ilçesinde 2016 Mayıs ayında açtığı daha sonra Milas ve Fethiye ilçelerinde hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezi, bireylerin ve ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Kısa Mola hizmetinden yararlanan bireylerin sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak için uzman personelce çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Son olarak Menteşe, Fethiye ve Milas ilçelerinde Kısa Mola hizmetinden yararlananlar, uzman personel eşliğinde sanat aktiviteleri etkinliği yaptılar. Sanat aktiviteleri etkinliği ile Kısa Mola merkezlerinden yararlanan bireylerin resim, seramik ve ebru atölye çalışmalarıyla psiko-motor becerilerinin gelişmesine ve yaptıkları eserlerden haz alarak üretkenliklerinin artırılmasına katkı sağlanıyor.

Kısa Mola Merkezlerinde dönüşümlü olarak devam edecek olan atölye çalışmaları ve farklı sanat aktiviteleri ile çocukların teknik ve uygulamalarla beceri kazanmasına ve sanatın terapi yönünün kullanılarak gelişimlerine katkı sağlanacak.