Meclis Canlı

Kısa Mola Merkezleri, engellisi olan ailelere nefes oluyor


14.01.2019


Türkiye’de bir ilk olarak hizmete açılan, engelli bireye sahip aileler için huzurlu, güvenli ve keyifli bir ortamın sunulduğu Kısa Mola Merkezleri bugüne kadar 202 aileye 2 bin 441 kez hizmet verdi.

Sosyal Belediyecilik hizmetlerinde çığır açan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kısa Mola Merkezileri ile takdir toplamaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak 2016 yılında Menteşe ilçesinde hizmete başlayan Kısa Mola Merkezleri, Milas ve Fethiye ilçelerinde de yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Ailelerin engelli çocuklarını bırakabilecekleri huzurlu, güvenli ve keyifli bir ortamın sunulduğu Kısa Mola Merkezlerinde çocuklar eğlenceli etkinliklerle kaliteli zaman geçiriyor. Engelli bireylerin sevinçle karşıladığı örnek proje ile aileler kısa bir mola verirken, çocukların kişisel gelişimine de büyük katkı sunuluyor. Engelli bireylerini Büyükşehir Belediyesi’nin Kısa Mola Merkezlerine güvenle emanet eden aileler, günlük işlerini rahatlıkla hallederken, kendilerine de zaman ayırabiliyor.

Bugüne kadar 202 aileye 2 Bin 441 kez hizmet verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak 2016 yılında Menteşe ilçesinde daha sonra Fethiye ve Milas ilçelerinde hizmete başlayan Kısa Mola Merkezleri, diğer belediyeler tarafından da örnek proje olarak hayata geçirilmeye devam ediyor. Örnek proje olarak takdir toplayan Kısa Mola Merkezleri bugüne kadar 202 aileye 2 bin 441 kez hizmet verdi. Menteşe ilçesinde 126 aileye 1827 defa, Milas ilçesinde 36 aileye 244 defa hizmet verilirken, Fethiye ilçesinde ise 37 aileye 370 defa hizmet verildi.

Kısa Mola Merkezlerinin sayısı çoğaltılıyor

Menteşe, Milas ve Fethiye ilçelerinde bulunan Kısa Mola Merkezleri, 5 yaş ve üzeri engelli bireyleri ayda 4 defa 3’er saat süreyle misafir ediyor. Kısa Mola Merkezlerinden yararlanmak isteyen engelli ailelerinin en az 1 gün önceden 444 48 01/7 telefon numarasını arayıp randevu alması gerekiyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün büyük bir hassasiyet ile üzerinde durduğu ve 3 ilçede bulunan Kısa Mola Merkezlerinin sayısının çoğaltılması planlanıyor. Ailelerin yüzünü güldüren ve rahat bir nefes almalarını sağlayan Kısa Mola Merkezlerinin Bodrum ve Marmaris ilçelerinde de hizmete açılması için çalışmalar devam ediyor.