Meclis Canlı

Kırsal Kalkınma İçin Kadın Üreticilere Destek


04.11.2020


Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla İl genelinde desteklemeler yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca, Dalaman ve Kavaklıdere İlçelerinde bulunan 100 kadın üreticiye 300 “Kıl Keçisi” dağıttı.

Kırsal Kalkınmanın sağlanması ve Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için projelerine devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca, Dalaman ve Kavaklıdere İlçelerinde 100 kadın üreticiye 1 erkek 2 dişi olmak üzere 300 “Kıl Keçisi” hibe ediyor. Ortaca hayvan pazarında düzenlenen Kıl Keçisi Dağıtım Törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, İlçe Başkanı Evren Tezcan ve vatandaşlar katıldı.


Toplam 140 aileye 420 Keçi Hibe Edildi

İl genelinde hibelerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi ilk olarak pilot bölge seçilen Menteşe İlçesinde yapmış olduğu desteklemelerle birlikte toplam 140 aileye 420 keçi dağıtıyor. Menteşe, Ortaca, Köyceğiz ve Kavaklıdere İlçelerinin ardından diğer ilçelerde de “Kıl Keçisi” desteklemeleri için çalışmalar sürdürülüyor. Özellikle kadın üreticiler için hayata geçirilen projede keçi desteğinin ardından veterinerlik ve danışmanlık hizmeti de verilerek küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve kırsal kalkınmaya destek verilmesi amaçlanıyor.

Öznur Çoban “Kadın Üreticiler İçin Bu Desteklemeler Çok Büyük Önem Taşıyor”

Desteklemeden yararlanan Ortaca İlçesi Okçular Mahallesi sakini Öznur Çoban, kadın üreticilerin bu tür desteklemelere çok ihtiyacı olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesinin özverili çalışmaları gibi diğer kurumlarında destek vermelerini bekliyoruz dedi. Çoban “Biz kadınların bu desteklemelere çok ihtiyacı var. Sağ olsun başkanımız Osman Gürün, her zaman bizim arkamızda ve en büyük destekçimiz. Kadın çiftçilere verilen bu desteklerin büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Diğer kurumlarında Muğla Büyükşehir Belediyesi gibi özverili olarak bize desteklemelerini bekliyoruz” diye konuştu.


İsa Topal; “Sadece tarım değil yol, su ve diğer hizmetler için de Büyükşehir’e teşekkür ediyorum”

Dağıtım töreninde konuşan Ortaca Muhtarlar Derneği Başkanı İsa Topal, “Sayın Osman Başkanıma bu destekleri nedeniyle çok teşekkür ederim. Kadın üreticiler için büyük bir destek oldu bu hibe. Sadece tarım değil, yol ve su hizmetlerinde ayrıca Ortaca Cem ve Kültür evi gibi büyük bir yatırımı buraya yaptığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.  

Başkan Gürün; “Kırsal Kalkınmayı Hep Birlikte Sağlayacağız”

Ülkenin geleceği açısından kadınların üretime katılmalarının çok önemli olduğunun altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün sözlerine şöyle devam etti; “Kadın üreticilere bu desteklemenin yapılmasının en önemli sebeplerinden biri, bir projeye kadınlar inandıysa o projenin başarı şansı çok daha yüksektir. Biz yaptığımız tüm projelerde kadının mutlaka rolü olmasını istiyoruz. O nedenle bu keçileri üreterek aileye ve bu şekilde de Muğla’ya katkı yapmalarını bekliyoruz. Muğla denince akla turizm geliyor ancak biz yüzde 51’i kırsalda yaşayan bir kentiz ve bu yaşayış devam ediyor. Dolayısıyla Büyükşehir olarak biz tarım ve hayvancılık konusunda katma değeri yüksek ürünlerin üretimine katkı yapmaya çalışıyoruz. Bunun için üretim kooperatifleriyle iş birliği içindeyiz ve desteğimiz sürecek. Eğer topraklarımızı daha verimli kullanırsak ben inanıyorum turizmden elde edilen gelirden daha fazla tarım ve hayvancılık geliri elde ederiz. Biz 2015 yılından bu yana bu yolda gereken adımları atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz. Hep birlikte kırsal kalkınmayı şehrimizde sağlayacağız.”