Meclis Canlı

Kıl Keçilerine Ultrasonlu Sağlık Kontrolü


29.07.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi Kıl Keçisi projesindeki keçilerin sağlığı ve gebeliğini ultrason cihazı ile kontrol ediyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi kadın üreticilere destek olmak için 40 üreticiye 2 dişi 1 erkek olmak üzere 120 kıl keçisi dağıtmıştı. Belediyenin veteriner hekimleri dağıtılan kıl keçilerinin sağlık kontrollerinin yanında ultrasonla gebelik muayenelerini de gerçekleştiriyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen ve hayvan yetiştiriciliğine istekli kadın üreticilere destek olmak için 40 üreticiye 2 dişi 1 erkek olmak üzere 120 kıl keçisi dağıtmıştı. Kıl Keçisi projesi kapsamında Kıl Keçileri ilk yavrularını doğurmaya başladı. Yetiştiriciliği gün geçtikçe azalan kıl keçisinin hem popülasyonunu hem de kadın üretici sayısını arttırmak amacıyla Menteşe ilçesinde 40 üreticiye 2 dişi 1 erkek olmak üzere 120 Kıl Keçisinin dağıtılmasıyla başlayan Kıl Keçisi projesi il geneline de yayılacak.



Belediyenin veteriner hekimleri dağıtılan kıl keçilerinin sağlık kontrolü ile yakından ilgileniyor. Veteriner hekimler kıl keçilerinin sağlık kontrolünü ultrasonla gerçekleştiriyor. Böylelikle keçilerin gebelikleri dahil diğer hastalıkları da belirlenebiliyor.

 

Kıl Keçisi üreticisi Aslı Zeybekoğlu “Muğla Büyükşehir Belediyesine kadınlara verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Keçilerimizden çok memnunuz. Belediyenin veteriner hekimleriyle birlikte keçilerimizi büyütüyoruz. Rutin kontrollerimiz devam ediyor. Veteriner hekimlerimize sürekli ulaşabiliyoruz.  Keçilerimizin gebeliği de belli oldu. Doğumlarını bekliyoruz” dedi.

 

Başkan Gürün; “Milli ekonominin temeli tarım, üretimin ana aktörü de kadınlarımızdır.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “ Muğla’da bizim köylümüz toprağına sahip çıkıp üretmeye devam ediyor. Burada en önemli faktör kadınlarımızdır çünkü üretimin ana aktörü kadınlarımızdır. Alım Garantili çiçek üretiminde, Koku vadisi projemizde birlikte hareket ediyoruz. Milli ekonominin temeli tarımı canlandırmak, üreten köylüyü tekrar milletin efendisi yapmak için çalışıyoruz. Menteşe ilçemizde başlattığımız ve ilk meyvelerini aldığımız Kıl Keçisi desteği de bu projelerden biri. Önümüzdeki aylarda diğer ilçelerimizde kıl keçisi desteğimiz devam edecek” dedi.