Meclis Canlı

“Keşke 30 Yıl Önce Büyükşehir Olsaydık”


23.01.2018

Dalaman İlçesinde görev yapan Mahalle Muhtarları, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Kavacık Mahalle Muhtarı Selahi Altın “Her alanda gerekli yatırımlar yapılıyor ve hizmetler nedeniyle keşke 30 yıl önceden Büyükşehir Belediyesi olsaydık” ifadelerini kullandı.   

Dalaman İlçesi Mahalle Muhtarları Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret ettiler. Muhtarlar yaptıkları hizmetler nedeniyle Başkan Gürün’e teşekkür ederken taleplerini yüz yüze iletme fırsatı buldular. Dalaman İlçesi Muhtarları Büyükşehir Belediyesi’nin beldelerine ve Muğla iline yaptığı hizmetlerin ayrı ayrı önemli olduğunu, ulaşımdan, içme suyuna, mezarlık hizmetlerinden, haşere ilaçlamasına kadar birçok hizmeti kısa sürede aldıklarını söylediler.

“Büyükşehir Sayesinde Muhtarlığımı Hatırladım”

Ziyaret sırasında konuşan Sabunlu Mahalle Muhtarı Şaban Türkmen, Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri sayesinde muhtarlığını tekrar hatırladığını ifade ederek “Eğer Büyükşehir olmasaydı Muhtarlığımı unutacaktım ve bırakmak zorunda kalacaktım. Biz eskiden köyde su için kavga ederdik. Büyükşehir sayenizde artık suyumuz sorunsuz şekilde vatandaşlara veriliyor. Köy meydanına kadar yollarımız, mezarlık bakımlarımız yapıldı ve en çok da köy meydanına yapılan Atatürk büstü bizleri memnun etti. Bunun için daha başka minnettarız.” diye konuştu.

“Ayrımsız Eşit Hizmet”

Muhtarların ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, hizmetlerini yaparken hiçbir ayrım gözetmeden aciliyet sırasına göre hizmetleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan Dr. Osman Gürün “ Ayrımsız, herkese eşit hizmet vermeye çalışıyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın bize güvenmeleri çok önemlidir. Güven duygusunu inşa edebildiğimiz takdirde hep birlikte şehrimizi daha ileri götürebiliriz. Mahallelerimizde en büyük yardımcı ve en önemli paydaşlarımız olan siz değerli muhtarlarımızın istek ve taleplerini Muhtarlar Masası sayesinde kayıt altına alıp değerlendiriyoruz. Daha iyi hizmet verebilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.