Meclis Canlı

Kentten Köye Yerleşimi Desteklemeliyiz


06.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas’ta bu yıl 6.sı düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katıldı.

Milas İlçesi Tariş Pamuk Deposu’nda gerçekleştirilen 6.Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın sadece bir turizm kenti olmadığını, tarımdan elde ettiği gelirin turizm gelirlerinden fazla olduğunu söyledi.

 “Muğla’nın tarım gelirleri turizm gelirlerinden fazla”

Başkan Gürün; “Muğla Türkiye genelinden bakıldığında birbirinden güzel turizm ilçeleri ve alanlarıyla bir turizm kenti olarak bilinir. Oysa Muğla nüfusunun yüzde 60 kırsal alanda yaşıyor ve tarım gelirleri 7.5 milyar Türk lirası ile turizm gelirlerinden daha fazla. Muğla çam balı, badem, bal mumu, sığla yağı, deniz kültür balığı üretiminde Türkiye’de birinci, yağlık zeytin, nar, sera domates üretiminde de Türkiye’de ikinci sırada, susam, limon, kekik üretiminde de Türkiye’de 3.sıradadır. Muğla topraklarının yüzde 15’i tarım alanı olan, nüfusunun yüzde 60’lık kısmının kırsalda yaşadığı dünya ve Türkiye genelinde başat ürünleriyle önce tarım daha sonra turizm kentidir.” dedi.

 “Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma ve üreticiye yasaların verdiği yetkiler doğrultusunda destek olacağız.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 6360 sayılı yasanın kendilerine verdiği yetkiler doğrultusunda tarımı ve üreticiyi desteklediklerini söyleyen Başkan Gürün, köylerdeki yaşam standartlarını yükselterek kentlerden köylere yerleşimi sağlamaları gerektiğini söyledi. Başkan Gürün; “Yerel seçimlerden sonra Büyükşehir olan Muğla’da yasaların bize verdiği yetkiler doğrultusunda tarıma ve üreticilerimize destek oluyoruz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’miz ile Toprak, sulama suyu analiz laboratuvarı kurarak üreticilerimizin daha iyi ürün almasını sağlayacağız. Üreticilerimiz için Tarım İl Müdürlüğü’müz ile piyasa değeri daha fazla olan patates, soğan, biber tohumları dağıttık. Alım garantili süs bitkisi üretimi için çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, tarıma ve üreticiye destek olan, gelişen teknolojik ürünlerin sergilendiği bu tür tarım fuarlarının yararlı olduğunu söyledi. Başkan Gürün ayrıca 6. Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda emeği geçen herkese teşekkür etti ve fuarın Milas’a ve Muğla’ya hayırlı olmasını diledi.