Meclis Canlı

Kentsel Tasarım Yolunun Yüzde 90’ı Tamamlandı


17.10.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi yatırımcı kurumlarla birlikte İl merkezinde başlattığı Menteşe Kentsel Tasarım Yolu 2.etap cadde, yol, kavşak düzenlemesi ve alt yapı çalışmalarının yüzde 90’ını tamamlandı.

Menteşe İlçesi Rıfat Ayaydın, Hasan Ercan, Hasan Ali Yücel ve Tayyare
Kavşağı’nda 15 Milyon 627 Bin TL yatırımla yapımına başlanan Kentsel Tasarım Yolu 2.etap cadde, kavşak, yol, kaldırım, alt yapı çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı. 1. Etap tayyare kavşağının bulunduğu bölgede yağmursuyu alt yapı çalışmaları %90 oranında tamamlandı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor. Zübeyde Hanım Caddesi, Hasan Ercan Caddesi ve Hasan Ali Yücel Caddesinin kesişim noktasında (Üntaş-Migros) menfez çalışması tamamlandı.

Trafikte Bekleme Süresi Azaltılacak

İl merkezinde yatırımcı kurumlarla koordineli olarak başlayan Menteşe Kentsel
Tasarım yolu 2.Etap çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Cadde, yol, kavşak düzenlemesi ve alt yapı yatırımlarının bulunduğu çalışmada mevcutta trafik ışıklarına sahip iki kavşağın dönel kavşak yapılarak bekleme süresinin de en aza indirilmesi amaçlanıyor. Zübeyde Hanım Caddesi, Hasan Ercan Caddesi ve Hasan Ali Yücel Caddesinin kesişim noktasında bulunan Kara Muğla Deresi üzerinde (Migros ve Üntaş konutlarının önünde) halihazırda sinyalize olarak çalışan kavşak dönel kavşak haline, Teyyare Kavşağı da yeniden düzenlenerek modern dönel kavşak haline getirilecek.