Meclis Canlı

Kentsel tasarım yolunun bitmesi için ekipler gece gündüz çalışıyor


17.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile dört farklı altyapı kurumlarının koordineli olarak Menteşe ilçesinde yaptığı “Kentsel Tasarım Yolları” projesinde ekipler gece mesaisi de yaparak projenin yüzde 70’i tamamladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde başlattığı “Kentsel Tasarım Yolları” projesi ile dört ilçede yaptığı toplam 30 Milyon 756 bin TL değerindeki yatırım ile ilçelerde yol, cadde, meydan ve bulvar düzenleme çalışmalarını tamamlayarak vatandaşların kullanımına sundu.

Menteşe İlçesinde de 29 Milyon 600 bin TL değerindeki projeyi başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi, dört alt yapı kurumuyla (AYDEM-Doğalgaz- Superonline ve Türk Telekom) koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor.

PROJENİN YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre; Yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki güzergahta dört etaplı olarak yapılan altyapı ve üst yapı çalışmalarında ekipler, 2 vardiyalı sistemde çalışıyor. Alt yapı, elektrik, Telekom ve doğalgaz ile kademe kademe yapılması gereken çalışmalarda ekiplerin gece ve gündüz yaptıkları çalışmalar sonucunda, projenin şu ana kadar yüzde 70 oranında tamamlandığı belirtildi. Çalışmaları tamamlanan Uğur Mumcu Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi vatandaşların hizmetine sunulurken Cumhuriyet Meydanına kadar olan bölümde yaklaşık 200 metre yağmur suyu alt yapı çalışmasının kaldığı açıklandı.

PROJENİN SON ETABI CUMHURİYET MEYDANI

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada dört etaptan oluşan ve üçüncü etabının son aşamasına gelindiği açıklandı. Üçüncü etapta Abdi İpekçi Caddesinde yağmursuyu ve içme suyu altyapılarının tamamlandığı ve kaldırım kaplama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Recai Güreli Caddesinde ise, AYDEM tarafından da eş zamanlı olarak elektrik altyapı çalışmaları devam ediyor. Doğalgaz Firması tarafından doğalgaz altyapı çalışmalarının tamamlanması sonrası yol platformu üzerinde asfaltlama çalışmaları başlayacak. Buradaki çalışmaların tamamlanması ile son etap olan dördüncü etaba geçilecek. Bu son aşamada da Cumhuriyet Meydanın alt yapı ve üst yapı çalışmalarını mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak Menteşe İlçesi’nin çehresini değiştirecek projesi tamamlanacak.