Meclis Canlı

Karla Mücadelede Mesai Yok


23.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kar yağışlarının etkili olduğu bölgelerde mücadele çalışmalarına başladı. 



Hafta içinde etkili olan yağışlar sonrasında Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bir çok bölgede karla mücadeleye başladı. Seydikemer’in birden fazla mahallesinde kar yağışı nedeniyle kapanan yolları tekrar güvenli bir şekilde ulaşıma açmak için Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri karla mücadele çalışmaları ile birlikte buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını da yürütüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Seydikemer’in Doğanlar, Kayabaşı, Yayla Ceylan, Temel, Yayla Eldirek, Yayla Karaçulha, Çalltılar ve Çobanisa Mahallelerinde etkili olan kar yağışı sonrasında sabah saatlerinde iş makinalarını sevk ederek kapanan yollarda anında müdahale bulundu.




Menteşe Yılanlı Mevkii grup yolunda 45 kilometrelik yolda 2 kar küreme ve 1 greyderle çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalarda yaklaşık 70 ton tuz kullanıldı.

Seydikemer’in bir çok mahallesinde ve Yılanlı Mevkii’nde yaşanan ulaşım zorluğunu aşmak için anında çalışmaya başladıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç “Seydikemer ve Yılanlı bölgesinde etkili olan yağış sonrasında ulaşımın aksamaması için anında müdahalede bulunduk. Biz gerekli çalışmaları yapıyoruz, vatandaşlarımızın da yaşanabilecek durumlara karşı yaşadıkları bölgenin şatlarına uygun olarak araçlarını ekipmanları ile kış lastiklerini kullanmaları hususunda duyarlı davranmalarını rica ediyoruz. Sorunsuz bir kış geçirmek için mesai gözetmeksizin görevimizin başındayız.” dedi.