Meclis Canlı

Karaçulha’nın Hali Büyükşehirle Daha Güzel


13.04.2017


Toptancı hallerinin Büyükşehir Belediyesine devredilmesinden sonra haller hakkında çalışma başlatıldı. Devralınan haller büyükşehrin çalışmalarıyla daha güzel ve modern hale getiriliyor.

6360 sayılı yasa ile toptancı halleri büyükşehir belediyesine devredildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi devraldığı toptancı hallerinde çeşitli çalışmalar yapıyor. Sorumluluğunda bulunan 5 toptancı halinin bina yapılarında iyileştirme çalışmaları yapan büyükşehir belediyesi, hallerin güvenlik, aydınlatma, temizlik işlerini de yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi hallerin devralındığı 2014 yılından bu güne kadar 2 milyon TL’lik yatırımla hallerde düzenleme yaptı.

2017 yılında hallere 4 milyon 550 bin TL yatırım hedefi olan Büyükşehir Belediyesi son olarak da yaptığı çalışmayla Fethiye Karaçulha Toptancı Haline camii kazandırdı. Daha önce lokanta olarak kullanılan binanın büyükşehir belediyesine teslim edilmesiyle birlikte yapılan çalışmayla bina camii olarak vatandaşların kullanımına açıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 12 Nisan Çarşamba günü vatandaşların kullanımına açılan camii ve toptancı halinde incelemelerde bulundu. Vatandaşların daha rahat ve temiz bir alanda ibadetlerini gerçekleştirebilecekleri bir alanı bölgeye kazandırdıkları için mutlu olduğunu dile getiren Başkan Gürün, ziyarette vatandaşlara düzenlenen hal ve camii için hayırlı olsun dileklerini iletti. Vatandaşlar ve hal esnafı, yapılan çalışmalardan dolayı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve belediye personeline teşekkür etti.

Yüksek kapasiteli olarak yapılan cami hal içerisindeki esnaf ve vatandaşların yanı sıra hal civarında yaşayan mahalle sakinlerine de hizmet verecek.