Meclis Canlı

Kamuoyunun Dikkatine


27.09.2017

Kamuoyunda Danıştay kararıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Fethiye İskelesi’nin Fethiye Belediyesine verildiği yönünde çeşitli haberler, afişler, bilboardlar yer almakta, bu haber ve görseller gerçeği yansıtmamaktadır.

İlimiz Fethiye ilçesinde bulunan ve mülga DLH tarafından inşa ettirilen rıhtım ve bağlama yerlerinin Büyükşehir Belediyemize devri, 6237 sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun ve 6360 sayılı Kanun kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.

Danıştay, İdare Mahkemesi kararının usulen uygun olmadığı gerekçesiyle bozulmasına ve dosyanın yeniden bir karar verilmek üzere anılan Mahkemeye gönderilmesine karar vermiştir. Danıştay kararında davanın esasına, yani iskelenin devriyle ilgili idari işleme dair herhangi bir hüküm bulunmamakta olup hukuki süreç devam etmektedir. Ayrıca iş bu karar davalı tarafın yanında sadece katılan sıfatındaki fer’i müdahil Fethiye Belediyesini etkileyen bir karar olmamakla birlikte Muğla 1. İdare Mahkemesince tekrar bir karar verilmesi için dosyanın mahkemesine iade edilmesine karar verilmiştir.

Sonuç olarak; Muğla 1. İdare Mahkemesince tekrar bir karar verilinceye kadar Fethiye Limanı Muğla Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluğunda Fethiye’ de, Fethiyeliler ve tüm Muğlalılar için hizmet etmeye devam edecektir.

 

         Kamuoyuna saygıyla duyurulur.