Meclis Canlı

Kadın Girişimciliği ve Arabuluculuk Eğitimi düzenlendi


03.05.2017

Herkes İçin Kütüphane Yerel Dönüşüm Küresel Erişim Projesi kapsamında Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) öncülüğünde düzenlenen “Kadın Girişimciliği ve Arabuluculuk Eğitimi “  Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin  ev sahipliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

4 Bölümden oluşan ve bir gün süren eğitimlerin ilk ve ikinci bölümlerinde, Uzman Psikolog Betül Yücel eğitmenliğinde “Geleceğimi Tasarlıyorum”; Üçüncü bölümde, Arabulucu- Avukat Okşan Gülşen Uz eğitmenliğinde “Girişimciler İçin Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri” ve dördüncü bölümde “Etkin İletişim ve Müzakere Teknikleri” başlıklarında eğitimler verildi.  “Çalışma Hayatı Benden Ne Bekliyor?”, “Girişimci Olmak İçin Beni Bekleyen Adımlara Hazır Mıyım?”, “Kariyerimde Değişiklik İçin Beni Bekleyen Adımlara Hazır Mıyım?”, “Güncel Liderlik Yaklaşımları”, Arabuluculuk Nedir?” , “ Arabuluculuğun Avantajları Nelerdir?”, “Tahkim Nedir?”, “Uzlaştırma Nedir?” gibi pek çok konudaki eğitimin ardından katılımcılara katılım belgesi verildi.

Eğitimle ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada: “ Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın toplum içinde daha etkin bir rol üstlenmelerine öncülük etmek asli görevimizdir. Kadınların var olduğu bir iş hayatı ve toplum yapısının Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızdaki en büyük adım olduğu inancındayız. Bu inanç ve amaç doğrultusunda destekçisi ve ev sahibi olduğumuz bu eğitim bizler için büyük önem arz etmektedir. Katılımcılarımıza bundan sonraki iş ve sosyal hayatlarında başarılar dilerken Büyükşehir Belediyemiz’in bu tarz etkinliklere olan desteğinin de artarak devam edeceğini belirtmek isteriz.” denildi.