Meclis Canlı

Kaçak Sebze ve Meyvelere Geçit Yok


25.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, üreticiyi korumak, haksız rekabetin ve kayıt dışı ticaretin önüne geçmek için İl genelinde sürdürdüğü denetimleri sıklaştırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Hal Zabıta Denetim Amirliği il genelinde üretim sezonunun başlaması ile birlikte denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri, Muğla’da özellikle nar, limon, portakal ve domates üretim sezonunun başlaması ile arttırdığı denetimlerle kente kaçak yolla girmeye çalışan sebze ve meyvelere geçit vermiyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, “5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun” ile üretici, tüketici ve meslek mensuplarının haklarının korunduğunu söyledi. Gülen; “Amacımız, üreticiyi, çiftçiyi ve ürünü korumak; haksız rekabetin ve kayıt dışı ticaretin önüne geçmek. Hizmete sunduğumuz mobil denetim aracında, internet bağlantısı, bilgisayar gibi donanımlar mevcut olduğundan yol üzerinde yapılan kontroller kısa sürede tamamlanabiliyor. İlerleyen zamanlarda mobil denetim araç sayısını ve denetim personeli sayısını artırmayı düşünüyoruz. Denetimler, bölgemizdeki üretim sezonlarına ve ürünlerin nakliyesini yapan araçların hareket saatlerine bağlı olarak değişik yer ve zamanlarda devam edecek” dedi.