Mugla Logo
TR
|
EN

Gürültü

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Köyceğiz, Menteşe, Seydikemer, Ula ve Yatağan ilçelerinde, çevresel gürültü denetimleri kapsamında yetkili kurum olarak görev yapmaktayız.

Eğlence yerleri, işletmeler ve benzeri kaynaklardan kaynaklanan çevresel gürültüye ilişkin şikâyetlerinizi, 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren 444 48 01 Çağrı Merkezimiz üzerinden bize iletebilirsiniz.

Gelen başvurular, ilgili birimlerimizce kayıt altına alınarak değerlendirilmekte ve gerekli denetimler yapılmaktadır.

📞 444 48 01 – Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaçak Sebze ve Meyvelere Geçit Yok


25.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, üreticiyi korumak, haksız rekabetin ve kayıt dışı ticaretin önüne geçmek için İl genelinde sürdürdüğü denetimleri sıklaştırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Hal Zabıta Denetim Amirliği il genelinde üretim sezonunun başlaması ile birlikte denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri, Muğla’da özellikle nar, limon, portakal ve domates üretim sezonunun başlaması ile arttırdığı denetimlerle kente kaçak yolla girmeye çalışan sebze ve meyvelere geçit vermiyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, “5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun” ile üretici, tüketici ve meslek mensuplarının haklarının korunduğunu söyledi. Gülen; “Amacımız, üreticiyi, çiftçiyi ve ürünü korumak; haksız rekabetin ve kayıt dışı ticaretin önüne geçmek. Hizmete sunduğumuz mobil denetim aracında, internet bağlantısı, bilgisayar gibi donanımlar mevcut olduğundan yol üzerinde yapılan kontroller kısa sürede tamamlanabiliyor. İlerleyen zamanlarda mobil denetim araç sayısını ve denetim personeli sayısını artırmayı düşünüyoruz. Denetimler, bölgemizdeki üretim sezonlarına ve ürünlerin nakliyesini yapan araçların hareket saatlerine bağlı olarak değişik yer ve zamanlarda devam edecek” dedi.