Kabotaj Bayramı Muğla’da Coşkuyla Kutlandı

03.07.2017

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Muğla’nın farklı ilçelerinde çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğunda olan Bodrum Limanı, Marmaris Limanı, Fethiye Limanı ve Milas Güllük çekek yerinde ilgili kurum ve kuruluşlarla paydaş olarak 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinliklere yerli ve yabancı turistlerle, çocuklar yoğun ilgi gösterdi.  Bodrum Kumbahçe plajında düzenlenen yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Deniz şehitleri adına denize çelenk atmayla başlayan etkinlikler yüzme yarışı, denizden tabak çıkarma, pancar motorlu balıkçı teknelerinin yarışması ve halat çekme yarışıyla devam etti.  En çok ilgi gören ve heyecan yaşanan yarışma ise her sene olduğu gibi yağlı direkten bayrak alma yarışması oldu.

Yarışmalarda dereceye giren ve etkinliğe katılan vatandaşlara Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hediye ve madalya takdim edildi.  Ayrıca Bodrum Limanında Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Latin konseri verirken  Milas Güllük’te de Şef Münif Akalın yönetimde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı konseri düzenlendi.