İzmir Yunanistan Başkonsolosu Başkan Gürün’ü Ziyaret Etti

03.03.2015

İzmir Yunanistan Başkonsolosu Theodore Tsakiris, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

İzmir Yunanistan Başkonsolosu Theodore Tsakiris, D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Ziyarette Muğla’nın turizmde söz sahibi iki ilçesi Bodrum ve Marmaris’e gelen turistlerin Menteşe ilçesine de gelmesi ve turizmde işbirliği gibi konular üzerinde duran Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, iki komşu ülke arasında daha sıcak ilişkilerin kurulması gerektiğini söyledi.

Başkan Gürün: “İki Ülke arasındaki ilişkileri siyasetten öte ikili insan ilişkileri düzeltebilir”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri siyasetten öte ikili insan ilişkilerinin düzeltebileceğini, iki ülke arasındaki tarihi bağların bunun için yeterli olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “Muğlamızı ziyaret eden Yunan turistlerin Bodrum ve Marmaris gibi turizm beldelerimize tatil için geldiklerinde Muğla merkeze yani Menteşe ilçemizi ziyaret etmelerini özellikle isteriz. Tarihe baktığımızda 1923 yılındaki nüfus mübadelelerinde Menteşe ilçemizde yaşayan birçok Rum vatandaşımız Yunanistan’a göç etmiştir. Göç eden hemşerilerimizi Yunanistan ziyaretlerimde araştırma fırsatı bulsam da yasal prosedürler yüzünden ilerleme kaydedemedim. Onların buralara tekrar gelmesi eski hatıraların canlanması iki halk arasındaki kardeşlik ve barış duygusunu arttıracak diye düşünüyorum. Özellikle Saburhane Mahalle’mizde korumaya aldığımız tarihi evlerde Rum mimarisinin izlerini hala görebiliriz. Restore ettirdiğimiz Apostol Hanı yapısı ve ismiyle bunun en canlı örneğidir. 1999 yılında Yunanistan’ın Halkida kentiyle Muğla’yı Kardeş Şehir yaptık ve 2001 yılında Abdi İpekçi Özel Barış Ödülü’nü aldık. Sadece turizm açısından değil, iki ülke halkının kardeşliği ve ikili ilişkilerin gelişmesi açısından biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Başkonsolosumuza ziyaretleri için teşekkür ediyorum.” dedi.