Meclis Canlı

İtfaiyenin Çalışmaları Takdir Topluyor


04.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yaptığı çalışmalarla beğeni topluyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalarla beğeni topluyor. 2016 yılında il genelinde 416’i ev yangını olmak üzere, 25 işyeri, 156 araç yangınına müdahale eden itfaiye ekipleri, 954 kurtarma ve kaza olaylarına müdahale ederek, 2016 yılında toplam 4392 olaya müdahale edilmiştir.



2014 yılından bu güne kadar 1189 ev, 169  iş yeri, 546 araç yangını, 2079 kurtarma ve kaza olayına müdahale eden itfaiye ekipleri, iki yılda yaklaşık 600 orman ve fidanlık yangınına müdahale ederek, toplamda  10700 itfai olaya müdahale etmiştir.

Yaptıkları müdahaleler ve diğer çalışmalarla vatandaşlardan beğeni toplayan İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2016 yılında da bu konuda bir çok ziyarete kapılarını açtı.



Vatandaşlardan, öğrencilere, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele de yangın konusunda bilgiler veren ve 65 bin kişiye ulaşan itfaiye ekipleri, çalışmalarını özveriyle sürdürmeye devam ediyor.

Yaptıkları müdahaleler ve çalışmalardan dolayı 2016 yılında 50 teşekkür mektubu aldıklarını, bu durumdan da büyük memnuniyet duyduklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl “Kuruluşumuzdan bu güne kadar tüm çalışmalarımızı vatandaş odaklı yaptık. Onların önce canı sonra malını korumakla görevli olduğumuzu biliyor ve bu önemli görevi özveriyle yürütmeye çalışıyoruz. Temennimiz kötü olayların yaşanmaması ve bize ihtiyaç duyulmaması fakat bize ihtiyaç duyulduğunda da anında ve en iyi şekilde yardımcı olmaya, görevimizi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



“Personelimize yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarının bu yönde ve her zaman daha iyiye doğru gideceğine inanıyorum” diyen İtfaiye Dairesi Başkanı Çöl, mektupla, telefonla yada bizzat ziyaret ederek iyi dileklerini aktaran vatandaşlara da teşekkürlerini iletti.