Meclis Canlı

İtfaiyeden Jandarmaya Yangın Eğitimi


28.09.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, kişi ve kurumlardan gelen talepler doğrultusunda yangın eğitimi ve tatbikatlar düzenlemeye devam ediyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda jandarma erlerine yangın eğitimi verdi. Uygulamalı olarak düzenlenen eğitimde jandarma erlerine, İtfaiye personeli tarafından yangın malzemelerinin kullanımı, yangından sonra yapılacak işlemler, yangının nedenleri ve etkenleri, yangın önleyici tedbirler, yangın ve yangınların sınıflandırılması anlatıldı. Ekipler ayrıca yangın söndürme yöntemleri, söndürücü maddelerin özellikleri ve yangın söndürme cihazları, iş sağlığı ve güvenliği, itfaiyede haberleşme, ilk yardım ve kurtarma faaliyetleri konularında bilgiler verdi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ; “Vatandaşların yangın ve doğal afetler konusunda bilinçlendirmek için çalışıldığı ve bu çalışmalar ile olası bir yangında meydana gelebilecek can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçlandığı belirtildi.”