Meclis Canlı

İtfaiyeden Akaryakıt İstasyonunda Yangın Tatbikatı


04.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İlçelerdeki kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda yangın tatbikatları ve bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyor. 



İtfaiye Dairesi Başkanlığı Fethiye Grup Amirliği ekipleri, Ölüdeniz ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunda çalışanlara yönelik yangın eğitimi ve tatbikat düzenledi. Düzenlenen eğitimde itfaiye personeli tarafından istasyon çalışanlarına, yangına ilk müdahale, akaryakıt yangınları, temel yangın söndürme konuları uygulamalı bir şekilde gösterildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, akaryakıt istasyonlarında olası bir yangın durumunda çalışanların neler yapması ve nasıl müdahalede bulunması konusunda düzenlenen eğitiminin oldukça faydalı geçtiğini söyledi. Çöl; “ Akaryakıt istasyonlarında olası bir yangına bilinçli müdahale edilmesi gerekiyor, bu yüzden istasyon çalışanlarına yönelik yangın eğitimi ve tatbikatlar düzenliyoruz. Oldukça verimli geçen eğitimlerde akaryakıt istasyonu çalışanları yangın ve afetlerde doğru müdahale yöntemlerini görerek ve uygulayarak öğreniyorlar. Düzenlediğimiz yangın eğitimleri ile amacımız olası can ve mal kaybını en aza indirmek. “ dedi.