Meclis Canlı

İtfaiye’den 112 Kurum ve 27 Bin 302 Kişiye Yangın Eğitimi


14.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası nedeniyle il genelinde 112 kurum ve kuruluşla 27 bin 302 kişiye yangın eğitimi verdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, il genelindeki kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda yangın eğitimi ve tatbikatlar düzenlemeye devam ediyor. Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası nedeniyle İtfaiye ekipleri tarafından 112 kurum ve kuruluşla 27 bin 302 kişiye yangın eğitimi verildi. Düzenlenen eğitimlerde, vatandaşlara yangına ilk müdahale ve yangın söndürme konuları uygulamalı olarak gösterildi. Aynı zamanda vatandaşlara, yangın esnasında neler yapmaları gerektiği, itfaiyenin görev ve sorumlulukları, deprem anında neler yapmaları gerektiği hakkında bilgiler verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası nedeniyle resmi kurumlardan gelen talepler doğrultusunda okullarda ve diğer birçok kurumda yangın eğitimleri veriyoruz. İlimiz bilindiği gibi 1. Derece deprem bölgesi olması nedeniyle, bu konuda vatandaşlarımızın daha bilinçli olmasını sağlamak için bu tür tatbikat ve eğitimlere sadece bu hafta değil, gelen talepler doğrultusunda her zaman yapmaya İtfaiye teşkilatı olarak hazırız.”