Meclis Canlı

İtfaiyede Eğitimler Devam Ediyor


22.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yaz aylarının başlaması ile birlikte düzenlediği hizmet içi eğitimleri sıklaştırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından 13 Grup Amirliği ve 26 İstasyonda görev yapan personellere yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim programları devam ediyor. Düzenlenen eğitim programlarında personellere, iş güvenliği ve sağlığı, yangın söndürme malzemeleri ve uygulamaları, itfaiyede haberleşme, genel tatbikat, yangın nedenleri ve sınıflandırma, yangınları önleyici tedbirler, yangından sonra yapılacak işlemler, ilk yardım ve yangın bilgisi konularında bilgiler verilip tatbikatlar düzenleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Yaz aylarının başlaması ile birlikte meydana gelebilecek olaylara daha etkin ve hızlı müdahale için düzenlediğimiz eğitim ve tatbikatları sıklaştırarak devam ediyoruz. Bu eğitimlerin amacı müdahalede etkinlik, ortak bilgi ve tecrübe paylaşımı, ekip ruhunun geliştirilmesi gibi kazanımların sağlanmasıdır. Bizim temennimiz yangın, kurtarma gibi olayların hiç yaşanmaması olmakla birlikte, bu tarz olaylar meydana geldiğinde en kısa sürede donanımlı personelle olaylara en etkin biçimde müdahale etmektir.”