Meclis Canlı

İtfaiye Yangınlara Daha Hızlı Müdahale İçin Çalışıyor


08.06.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, olası yangınlara daha hızlı müdahale etmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipler, il genelindeki yangın hidrantlarının (musluklarının) periyodik kontrollerini yaparak gerekli görülen yerlere hidrant yerleştirme çalışmaları yapıyor.

İtfaiye ekipleri il genelinde bulunan yangın musluklarının periyodik bakımlarını yapmaya devam ediyor. İl genelinde bulunan 40 itfaiye hizmet noktasındaki itfaiye araçlarının yangın anında kullandıkları 1495 hidrantın kontrolleri yapılıyor. Arızalı olan hidrantlar ise tespit edilerek kullanıma hazır hale getiriliyor. Ekipler, Fethiye İlçesinde kara yolu ulaşımı olmayan ve yaklaşık 150 hanesi, restoran, apartı bulunan Şövalye Adasında oluşabilecek yangınlarla ilgili mevcut olan 2 hidrant sayısını MUSKİ ekipleri ile birlikte yaptığı çalışmalarla 4 tane daha yeni hidrant  ekleyerek sayıyı 6’ya çıkardı. Ayrıca İtfaiye ekiplerinin adaya ulaşımı 24 saat boyunca Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından sağlanacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada “İl genelinde dar ve araç girmesi mümkün olmayan bölgelerde bulunan yer altı ve yer üstü olarak konumlanan alternatif su kaynağı olarak kullanılan yangın musluklarının kontrolleri ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Ayrıca Şövalye Adası gibi eksik görülen yerlere gerekli hidrant yapım çalışmaları devam edecektir.” ifadeleri kullanıldı.