Meclis Canlı

İtfaiye ve UMKE Ekiplerinden Gerçeği Aratmayan Tatbikat


23.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri(UMKE) sivil savunma haftası nedeniyle Menteşe İlçesinde yangın ve deprem tatbikatı düzenledi.



Menteşe İlçesinde Cumhuriyet Ortaokulunda gerçekleştirilen ve gerçeği aratmayan yangın ve deprem tatbikatında senaryo gereği 112 Acil Çağrı Merkezine gelen okulda yangın ihbarı üzerine olay yerine İtfaiye, UMKE ve Sağlık ekipleri yönlendirildi. Okulda çıkan  yangını İtfaiye ekipleri kısa sürede söndürerek çatıda mahsur kalan öğrenciyi merdivenli itfaiye arasözü ile kurtardı. Tatbikat senaryosuna göre 6.5 şiddetinde meydana gelen depremde okul binasında göçük altında kalan öğrenciler UMKE ekipleri tarafından kurtarılarak sedyelerle sağlık ekiplerine teslim edildi. 450 öğrencinin katıldığı yangın ve deprem tatbikatı izleyenler tarafından tam not aldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, düzenlenen tatbikat ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Öğrencilerimiz, olası bir yangın ve acil durumlarda neler yapmaları gerektiğini görerek öğrendiler. Bu tarz tatbikatların oldukça faydalı olduğuna inanıyorum. Bu tatbikatlar öğrencilerimizin yangın ve diğer doğal afetler konusunda bilinçlenmesini sağlıyor. Ayrıca UMKE gibi kurumlarla düzenlediğimiz bu tatbikatlar bizler içinde uygulamalı birer eğitim niteliği taşıyor. Diğer kurum ve kuruluşlar ile birlikte yangın ve diğer doğal afetlerle ilgili tatbikatlar düzenlemeye devam edeceğiz. Birlikte daha koordineli ve iş birliği içinde çalışmak adına bunu çok önemsiyorum.” dedi.