Meclis Canlı

İtfaiye Teşkilatı’ndan Başkan Gürün’e Ziyaret


26.09.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede faaliyet gösteren itfaiye ekipleri İtfaiye Haftası’nda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü ziyaret etti.

 

Muğla genelinde 13 ilçe 38 noktada vatandaşların can ve mal güvenliği için 7/24 hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü itfaiye haftasında ziyaret etti.

 

20 Bin 443 İtfai Olaya Müdahale

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı Muğla genelinde 13 amirlik 25 istasyon olmak üzere toplam 38 noktada 506 personelle hizmet verdiklerini, Büyükşehir olduktan bugüne ilimizde ev, işyeri, araç yangını, orman yangını, çöp, ot, anız, yangın, araç kazası, su baskını, hayvan kurtarma vb. 20 bin 443  itfai olaya müdahalede bulunduklarını söylediler. Yüzde 68’i ormanla kaplı Muğla’da kırsal mahallelere 140 adet yangın tankeri teslimi yaptıklarını, kurum ve kuruluşlardan gelen taleplerle de 180 bin 470 kişiye eğitim verdiklerini söylediler.

 

Başkan Gürün; “Vatandaşlarımızın yeri geldiğinde doğadaki hayvanlarımızın canını korumak için bir an tereddüt etmeyen, huzurumuz, mutluluğumuz için mesai saati gözetmeden çalışan kahraman itfaiyecilerimizin İtfaiye Haftası’nı kutluyorum.”

 

Vatandaşların huzuru, mutluluğu, can ve mal güvenliği için mesai saati gözetmeden çalışan İtfaiye teşkilatının belediyelerin en fedakar ve gözükara ekipleri olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla genelinde görev yapan tüm itfaiye teşkilatının İtfaiye Haftası’nı kutladı.

 

Başkan Gürün; “Muğla 13 bin 247 kilometrekare yüz ölçüme sahip. Bu geniş coğrafya üzerinde yüzde 68 ormanlara ve birçok eşsiz güzelliğe sahibiz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak İtfaiye birimimizi bu geniş coğrafyada 38 noktada konuşlandırarak vatandaşlarımıza herhangi bir yangında, doğal afette etkin müdahale süremizi en aza indirmeyi hedefledik. Bunda da ekiplerimizin koordineli çalışması ile başarılı olduk. Ayrıca orman köylerimize 140 yangına ilk müdahale tankeri dağıttık ve bu tankerlerin nasıl kullanılacağı konusunda eğitimler verdik. Muğla yerleşik olarak 967 bin nüfusa sahip. İtfaiye teşkilatımız Muğla’da 180 bin 470 kişiye eğitim vererek yangın konusunda bilgilendirdi. Vatandaşlarımızın ekiplerimize güveni, yangın, afet konusunda eğitimlerle bilinçlenmesi ile olası olaylardan en az hasarla ayrılmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın yeri geldiğinde doğadaki hayvanlarımızın canını korumak için bir an tereddüt etmeyen, huzurumuz, mutluluğumuz için mesai saati gözetmeden çalışan kahraman itfaiyecilerimizin İtfaiye Haftası’nı kutluyor, alev savaşçılarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.