Meclis Canlı

İtfaiye Teşkilatı Başkan Gürün’ü Ziyaret Etti


27.09.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü İtfaiye Haftası nedeniyle ziyaret etti.

 

25 Eylül- 1 Ekim İtfaiye Haftası ve İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 303. Yılı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

 

13 Bin İtfai Olaya Müdahale ve 107 Bin Kişiye Yangın Eğitimi

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, Muğla ilinde nüfus yoğunluğu, ulaşım imkanı ve coğrafi yapıya göre 13 amirlik, 27 istasyon olmak üzere 40 noktada 513 personel 142 araç ile 7/24 itfaiye hizmeti verdiklerini söyledi. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra ev, iş yeri, araç yangını, orman yangını, çöp, ot, anız yangını, araç kazası, su baskını gibi 13 bin itfai olaya müdahale ettiklerini söyleyen Raşit Çöl, 624 kurum, 77 mahalle olmak üzere 106 bin 918 kişiye de itfaiye eğitimi verdiklerini söyledi. Muğla ilinin yüzde 68 orman varlığı ve coğrafi yapısı nedeniyle merkeze uzak ve orman köylerine 127 yangın tankeri verildiğini söyleyen Raşit Çöl bu mahallelerde yaşayan 3125 vatandaşa da yangın eğitimi verildiğini belirtti.

 

“Vatandaşlarımızın Can, Mal Güvenliği, Huzuru İçin En Önemli Görev İtfaiyecilerimizin”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün vatandaşların güvenliği, huzuru için İtfaiye Teşkilatı’nın gece gündüz görevinin başında olduğunu söyledi ve tüm İtfaiye Teşkilatı’nın 303. Yaşını, İtfaiye Haftası’nı kutladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğlamız geniş coğrafi yapısı, doğal güzellikleri, orman varlığı ile ülkemizin en gözde şehirlerinden. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün birimlerimizle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Bu hizmetlerimiz arasında siz itfaiye teşkilatımız vatandaşımızın can, mal güvenliği, huzuru, mutluluğu için en önemli görevi yerine getiriyorsunuz. Günün hangi saati olursa olsun sizlerden gelen bilgi ve ilimizde yaşanan itfai olayları takip ediyor, sonuçlarını anında alıyorum. Bu yaz sezonunda diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte yaşanan itfai olaylarda uyumlu ve başarılı bir sezon geçirdiniz. 13 ilçemizde mesai saati gözetmeden büyük bir özveri ile çalışan sizlerin, bütün itfaiye personelimizin İtfaiye Haftası’nı kutluyor, aranızda olamayan görevi başında olan mesai arkadaşlarınıza da selamlarımı iletiyorum.” dedi.