Meclis Canlı

İtfaiye Personeline “İş Sağlığı ve Güvenliği” Eğitimi


23.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından ilçelerde görev yapan İtfaiye personeline yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak 13 ilçede vardiya usulü ile çalışan İtfaiye personeli için Periyodik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi. Toplam 481 kişi 14 ayrı gruba ayrılarak işe özgü eğitimler kapsamında 8’er saatlik eğitim aldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ömer Şahin ve İşyeri Hekimi Levent Tetik’in katkılarıyla düzenlenen eğitimlerde çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları ile ilgili bilgiler anlatılırken işyeri temizliği ve düzeni, iş kazaları, meslek hastalıkları, kişisel koruyucu donanım kullanımı, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri ve güvenlik kültürü hakkında bilgi verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ali Zağlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince çok tehlikeli sınıfta yer alan İtfaiye Dairesi Başkanlığı çalışanlarının her yıl 16 saat eğitim alması gerekmektedir. Merkez olarak belirlenen ilçelerde, Dairemize bağlı olarak çalışan İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi tarafından 8’er saatlik eğitim verilmiştir. Diğer 8 saatlik eğitimin ise önümüzdeki aylarda yapılması planlanmaktadır.” dedi.