Meclis Canlı

İtfaiye ile AKUT Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı


10.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile AKUT Arama Kurtarma Derneği arasında karşılıklı işbirliği yapılması ve itfaiye hizmetlerine gönüllü katılım protokolü imzalandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile AKUT Marmaris Ekibi, Bodrum Ekibi ve Fethiye Ekibi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile meydana gelebilecek doğal afetler, kurtarma operasyonları, eğitimler ve tatbikatlarda kurumlar ortak bir şekilde hareket ederek olaylara müdahale edecekler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl imzalanan protokolün ardından yaptığı açıklamada, Muğla İlinde İtfaiye ekipleri ve AKUT ekiplerinin karşılıklı işbirliği içinde çalışmalarının  oldukça faydalı sonuçlar ortaya çıkaracağını ve bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Raşit Çöl; “İmzaladığımız protokol ile meydana gelebilecek doğal afetlerde ve kaza olaylarında AKUT ekipleri ile ortak çalışacağız. Bu işbirliği ile olaylara daha etkin müdahale ederek zaman kaybının da önüne geçmiş olacağız. Bunun yanında İtfaiye ekiplerimiz ve Akut ekipleri,  ilk ve ortaöğretim kurumlarına ve hane halkına deprem bilgilendirme ve afetlere hazırlık konusunda eğitim seminerleri düzenleyerek Muğla halkında temel afet bilinci oluşturmayı hedefliyor. “ dedi.