Meclis Canlı

İtfaiye Haftası Voleybol Turnuvası sona erdi


01.10.2018

İtfaiyecilik Haftası’nın 304. Yılı nedeniyle ilçelerde bulunan itfaiye grup amirlikleri arasında voleybol turnuvası düzenlendi. Finalini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de izlediği turnuvayı Fethiye İtfaiye Grup Amirliği takımı kazandı.

Türk İtfaiyesi’nin 1714 yılında Tulumbacılar adıyla kurulması ve bugünkü belediyelere bağlı Cumhuriyet itfaiyelerinin 25 Eylül 1923 yılında kurulması nedeniyle  her yıl 25 Eylül haftası İtfaiye Haftası olarak kutlanıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi de itfaiye haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler arasında yer alan voleybol turnuvası Cuma günü son buldu.

Menteşe’de oynanan final maçını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de izledi. 12 takımın yarıştığı turnuvayı Daire Başkanlığı takımını mağlup eden Fethiye Grup Amirliği kazandı.

Ödül töreninde konuşan Başkan Gürün bu tür turnuvaların birleştirici özelliği olduğunu, farklı ilçelerde çalışan personelin bir araya gelerek birbirlerini daha iyi tanıma ve kaynaşmaya büyük katkısının olduğunu belirtti. Gürün konuşmasında “Burada olan olay sadece müsabakadan, galibiyetten ya da mağlubiyetten ibaret değil. Bu turnuva örneğin Fethiye’de çalışan arkadaşlarımızın, Datça’ya ya da Yatağan’a giderek orada çalışanlarla kaynaşmalarını sağlıyor. Turnuva birimlerin diğer ilçelerdeki yaşam koşullarını, oradaki araç gereç durumunu hatta işte yaşanan zorluk veya avantajların görülmesinde de fayda sağladı. Bu turnuvayı başlangıç alarak farklı illerde yapılan bu gibi organizasyonlarda da yer alabiliriz. Türkiye genelinde itfaiyeciler arasında düzenlenen organizasyonlara katılarak iyi dereceler de elde edebiliriz. Bu vesile ile tüm itfaiyecilerimizin haftasını kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Törende dereceye giren takımlara ödüllerini Başkan Dr. Osman Gürün takdim etti.