Meclis Canlı

İstanbul ve Aydın Birlik Başkanlarından Gürün’e Ziyaret


12.12.2017

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği(TÖHOB) Başkanı İsmail Yüksel, yönetim kurulu üyeleri, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç ve Aydın Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Başkanı Okan Yalçın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

 

Türkiye genelinde 15 bin üyesi bulunan Tüm Halk Otobüsleri Birliği(TÖHOB) Başkanı, Aydın Şoförler Odası ve Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Başkanları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek ulaşımda dönüşüm, ülke genelinde toplu taşımanın daha iyi nasıl yürütülmesi gerektiği, kamu, özel sektör işbirliği, akaryakıt ve taşıma maliyetlerindeki artış, taksi ve halk otobüsleri entegrasyonu gibi konularını ele aldılar.

 

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı İsmail Yüksel ülke genelinde 15 bin üyeleri olduğunu, kamu, özel sektör işbirliği ile vatandaşlara en kaliteli hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi. Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç’de Muğla gibi kendilerinin de Büyükşehir olan belediyelerden biri olduğunu, ulaşımda dönüşümde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalıştıklarını söyledi ve Muğla’da ulaşımda yapılan hizmetleri yakından takip ederek meslektaşları ile sürekli görüştüklerini belirtti.

 

 “Ulaşımda Dönüşümden Vatandaş Memnun, Şoför Esnafı Kazanıyor”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün toplu ulaşımda vatandaşların ve şoför esnafının memnun olduğu bir sistemle hizmet verilmesi gerektiğini söyledi ve Muğla’da gerçekleştirdikleri ulaşımda dönüşüm hizmetiyle bunu sağladıklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Sağlıklı bir toplu taşımacılık hizmetinden vatandaşların ve bu işten ekmeğini kazanan şoför esnafımızın memnun olması gerekir. Vatandaşların toplu taşıma araçlarını daha fazla kullanması için gerek araçlardan gerek sefer sayılarından, güzergahlardan ve sistemden memnun olması, bu hizmete güvenmesi önemlidir. Muğlamızda ulaşımda dönüşüm hizmetimizle modern, güvenli, engelli rampalı, ödemesini kartı ile yaptığı sistemli çalışan araçları vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Muğla genelinde yüzde 94’e ulaştığımız ulaşımda dönüşüm hizmetimizden vatandaşlarımızın ve şoför esnafımızın memnun olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Kamu, özel sektör işbirliğinin uyumlu bir örneğini Muğlamızda hayata geçirdik. Toplu ulaşımda, otobüsler, taksi gibi diğer hizmetlerin birbirini tamamlaması ve vatandaşların bu hizmetlere güvenmesi ile şahsi araç kullanımının en aza inerek şehir içi trafiği de rahatlayacak, trafikteki araç sayısı azalacaktır. İstanbul’dan ve Aydın’dan ziyaretimize gelen, toplu taşımacılık alanında değerli hizmetleri olan birlik başkanlarına ziyaretleri için teşekkür ediyorum.” dedi.