Meclis Canlı

İsmini Halkın Belirleyeceği Dev Yatırımın Temeli Atıldı


29.03.2018

42 Milyon 810 Bin 400 TL yatırımla devam eden ve ismini halkın belirleyeceği, bünyesinde çok amaçlı salonlar, kreş, çocuk atölyesi, sanat atölyeleri, dijital kütüphane, spor salonu, düğün salonu, kitap kafe ve kapalı otopark bulunan Sosyal Yaşam Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.  

Muğla Büyükşehir Belediyesi 42 Milyon 810 Bin 400 TL yatırımla Muğla il merkezine kazandıracağı Sosyal Yaşam Merkezi’nin temelini düzenlenen törenle attı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde hizmetlerini ve yatırımlarını hayata geçirmeye devam ediyor. Muğla il merkezi Menteşe ilçesine yapılan ve İsmi halk tarafından belirlenecek olan Sosyal Yaşam Merkezi’nin temeli Muğla protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde düzenlenen temel atma törenine, Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ,  CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesi Orhaniye Mahallesi 1027 ada, 6 parsel üzerinde çalışmalarına başladığı Sosyal Yaşam Merkezi 35.000 m2 inşaat alanına sahip. Ayrıca Bodrum kat, zemin kat ve artı 2 kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşan Sosyal Yaşam Merkezi’nin 42 Milyon 810 Bin 400 TL maliyetle tamamlanması planlanıyor.

“Tesis Bizden İsmi Sizden”

2019 yılının başında tamamlanması planlanan Sosyal Yaşam Merkezi’nin ismi halk tarafından belirlenecek. Kışla Parkı ve civarındaki kent dokusu bağlantısını sağlayan 3 ayrı kotta düzenlenmiş olan meydanlar ile bu meydanlara açılan mekanların bütünü olarak tasarlanan Sosyal Yaşam Merkezi bünyesinde çok amaçlı salonlar, kreş, çocuk atölyesi, sanat atölyeleri, dijital kütüphane, spor salonu, kitap kafe ve kapalı otopark bulunuyor. Vatandaşların alan için isim önerilerini info@mugla.bel.tr adreslerini göndermelerinden itibaren, gelen isimlerin değerlendirildikten sonra öne çıkan isimlerle ilerleyen bir tarihte planlanan oylama ile merkezin ismi belirlenecek.

Gümüş: “İl Merkezine Tarihinin En Büyük Projesi Yapılıyor”

Sosyal Yaşam Merkezinin temel atma töreninde konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla il merkezinde tarihin en büyük projesinin yapıldığını belirtti. Gümüş,” Büyükşehir Yasasının üzerinden 4 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen 4 yıl boyunca Muğla genelinde ve Menteşe ilçesinde neler yapıldığının herkes farkında. Bu proje Muğla il merkezi tarihinin en büyük projesi. Menteşe Belediyesinin bütçesinin yarısı kadar olan bu proje şu anda burada gerçekleştiriliyor. Bu yatırım kültür, sevgi ve hoşgörünün kenti Muğlamıza çok yakışıyor. Bu projede emeği geçen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Osman Gürün’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Üstündağ “Bu Büyük Proje İçin Büyükşehir Belediyemize Teşekkür Ediyorum.”

42 Milyon 810 Bin 400 TL yatımla devam eden Sosyal Yaşam Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, “Muğla’mıza yakışan bu büyük proje için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Böylesine kaliteli ve sosyal hayata kıymetli değerler verecek olan bu yatırımda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. 2019 başında tamamlanacak olan Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışını sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

“Muğlamıza yapılan yatırım ve hizmet ülkemize yapılan hizmettir.”

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasının üzerinden 4 yıl geçtiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yaşamaktan ve hizmet etmekten onur duydukları Muğla’da ulaşımdan, suya, tarımdan sağlığa, katı atık tesislerinden spor tesislerine Muğla’ya bugüne kadar 862 Milyon TL yatırım yaptıklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Büyükşehir Belediyesi olarak Muğlamıza hizmette 4.yılımızı doldurduk. Muğlamızda İsmini halkımızla birlikte vereceğimiz, 42 Milyon 810 Bin TL yatırımla bütün Muğla’ya hizmet edecek sosyal tesisimizin temelini atıyoruz. Yaşamaktan ve hizmet etmekten onur duyduğumuz Muğlamıza bugüne kadar 862 Milyon TL yatırım yaptık ve Büyükşehir yasası gereği ilçe belediyelerimizden devrolan 273 Milyon TL’lik borcu ödedik. Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum Büyükşehir Belediyemiz. Büyük hizmetler bekleyen bir coğrafyada yaşıyoruz. Hep birlikte birbirimize güvenerek halkımızla, muhtarlarımızla, belediye başkanlarımızla, kurumlarımızla kol kola Muğlamız için çalışıyoruz. Bu işbirliği sayesinde Muğlamıza yapılan hizmette yani çorbada herkesin tuzu olsun istiyoruz. Çünkü Muğla’ya yapılan yatırım ve hizmet ülkemize yapılan hizmettir. Yeni sosyal tesisimizin Menteşe’mize, Ula’mıza, Yatağan’ımıza, Milas’ımıza yani bütün Muğlamıza hayırlı olmasını diliyorum. 4 yılda yaptığımız, devam eden hizmetler ve projelerle Muğlamıza hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.  

Yeni sosyal yaşam merkezinin temeli yapılan konuşmalardan sonra Muğla protokolü ve halkın katılımıyla atıldı.