Meclis Canlı

İşçiler zammı davul zurna ile kutladı


11.06.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi Muttaş Şirketi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile DİSK Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan’ın imzaladığı iki yıllık toplu iş sözleşmesi ile 361 çalışana ilk yıl ortalama yüzde 20 ikinci yılda ortalama yüzde 15 oranında zam yapıldı. İmza töreninden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve çalışanlar zammı zeybek oynayarak kutladı.

Remzi Çalışkan; “Toplu iş sözleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum, her şey çok güzel olacak”

Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik zorluklara rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi ile imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin birliktelik ve ekonomik anlamda çok olumlu olduğunu söyledi ve sözleşmede emeği geçenlere teşekkür etti. Remzi Çalışkan; “Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun. Sendika olarak Türkiye şartlarında hangi koşullarda çalıştığımızı çok iyi değerlendirip ona göre yol izleyen bir sendikayız. Ekonomik krizin yükünü bize yüklemek isteyen anlayışı çok iyi biliyoruz. İşsizliğin ne yazık ki 7.5 milyonu aştığı bir ülkede yaşıyoruz. Tüm bunlara rağmen yerel yönetimlerimizle birlikte hizmet üretiyoruz. Halk belediyelerimizden hizmet bekliyor. İnsanca yaşayacağımız bir ücreti talep etmek hakkımız. Toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, ülkemiz güzel günleri hak ediyor, her şey çok güzel olacak.” dedi.

Başkan Gürün; “Birlikte kazanacağız, hakça bölüşeceğiz”

Toplu iş sözleşmesinden sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binası önünde toplanan çalışanlara seslenen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’da büyük bir aile olduklarını, aile bütçesinden memnun eden bir rakamın aile fertlerine zam olarak verildiğini söyledi. Sözleri sık sık alkışlarla ve “Büyük Başkan” tezahüratları ile kesilen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da büyük bir aileyiz. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için Büyükşehir ailesi olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Aile fertlerimizin her birinin ekonomik ve sosyal olarak en iyi şartlarda yaşamını sürdürmesi en büyük arzumuz. İmkânlarımızı zorlayarak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik duruma rağmen memnun eden bir artışı sendikamız ile birlikte karşılıklı konuşarak gerçekleştirdik. Birlikte kazanacağız ve hakça bölüşeceğiz” dedi.