İl İnsan Hakları Kurulu’ndan Başkan Gürün’e Ziyaret

14.12.2015

Muğla İl İnsan Hakları Kurulu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı ve Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ve kurul üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mevlüt Kurban, Muğla İl İnsan Hakları kurulunun çalışkan bir ekipten oluştuğunu ve her siyasi partiden, kurumdan temsilcilerinin olduğunu söyledi. İnsan Hakları ihlallerinin çağdaş ve demokratik ülkelerde çok az olduğunu hatırlatan Mevlüt Çoban, Muğla İl İnsan Hakları kurulun amacının da insan hakları ihlallerini en aza indirilmesini sağlamak olduğunu belirtti.

“Muğla, Demokrasi ve Özgürlüklerin Tam Anlamıyla Yaşandığı Bir İl”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çağdaş, demokratik, özgürlüklere, adalete önem veren, ekonomik olarak güçlü toplumların insan hakları konusunda daha duyarlı olduğunu söyledi ve Muğla İl İnsan Hakları Kurulu’na ziyaretleri için teşekkür etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “ İnsan Hakları konusunda ülkemizde bazı sıkıntılar yaşanıyor. Ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cümlelerindeki gibi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmek, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller yetiştirebilmek için hukuka, adalete, özgürlüklere önem vermeli, ekonomik olarak kalkındırmalıyız. Ekonomik olarak kalkınan, özgürlüklere hukuka önem veren, sevgi ve barışın hüküm sürdüğü toplumlarda insan hakları ihlalleri de en aza inecek, yaşanmayacaktır. Muğla demokrasi ve özgürlüklerin tam anlamıyla yaşandığı, insan yapısıyla da çok şanslı bir il. Yerel ve genel seçimler Muğlamızda bütün adayların birbirlerine saygı gösterdiği seviyeli bir yarışla geçti. Muğlamızın bu demokratik ortamına katkınız, insan hakları ihlalleri konusundaki çalışmalarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.