Meclis Canlı

İklim Değişikliği Projesi Eğitimlerine Başlandı


01.03.2018

Türkiye’de iklim değişikliği konusunda kapasitenin geliştirilmesi hibe programına başvurup hibe almaya hak kazanan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, tüm ilçelerdeki kurum ve kuruluşların temsilcilerinin bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi amacıyla başlayan atölyelerin ilk adımı, Bodrum ve Milas ilçeleri için düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşların iklim konusunda kapasitesinin geliştirmesi için ortaya koyduğu projeleri uygulamaya başladı. ‘Türkiye’de İklim Değişikliği Konusunda Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı’ kapsamında Merkezi Finans İhale Birimi’ne yaptığı başvuru kabul edilerek 146 Bin 610 Euro hibe almaya hak kazanan Muğla Büyükşehir Belediyesi, projenin 3 Kasım’da gerçekleştirilen açılış toplantısının ardından ilçelerde düzenlenecek olan eğitim atölyelerine başlangıç yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından iklim değişikliği konusunda tüm ilçelerdeki kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi amacıyla başlayan atölyelerin ilk adımı, Bodrum ve Milas ilçeleri için düzenledi.

Küresel ısınmanın sebebiyet verdiği iklim değişiminin Bodrum– Milas ilçelerinde yarattığı sorunlar ve olası çözümlerin ele alındığı ve Büyükşehir Belediyesinin yürütmekte olduğu ‘İklim Değişimi Azaltımı – Muğla’ projesinin ilk eğitim eğitimi Bitez Belediyesi toplantı salonunda verildi.

Proje kapsamında halkın iklim konusunda kapasitesinin geliştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının gerçekleştirdiği atölye çalışmasına ilgili sivil toplum kuruluşları ve yerel kamu görevlileri katıldı. Katılımcıların 1 gün süreyle eğitildiği çalışmaya ilgi büyüktü.