Meclis Canlı

İdil Biret Muğla Müzik Festivali 5 Ağustos’ta başlıyor


17.07.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından İdil Biret adına düzenlenen ilk müzik festivali olma özelliğini taşıyan ‘İdil Biret Muğla Müzik Festivali’ 5 Ağustos’ta başlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi işbirliğinde İdil Biret adına düzenlenen ilk müzik festivali olma özelliğini taşıyan ‘İdil Biret Muğla Müzik Festivali’ 5-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Üç konserden oluşan ‘İdil Biret Muğla Müzik Festivali’ Marmaris ilçesinde Marmaris Amfi Tiyatro’ ve Menteşe ilçesinde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Açılış konseri İdil Biret solistliğinde gerçekleştirilecek

İdil Biret Muğla Müzik Festivali, açılış konserini Münif Akalın şefliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü piyanist İdil Biret solistliğinde gerçekleştirecek. 5 Ağustos Pazartesi günü saat 21.30’da Marmaris Amfi Tiyatro'da gerçekleşecek açılış konserinde F.Liszt 2. Macar Rapsodisi ve S. Rachmaninov 2. Piyano Konçertosu seslendirilecek.

Festivalin ikinci konserinde Gökhan Aybulus ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası bir araya gelecek

İdil Biret Muğla Müzik Festivali'nin ikinci konserinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Gökhan Aybulus'la ilk kez aynı sahnede yer alacak. 7 Ağustos Çarşamba günü saat 21.30’da Marmaris Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek konserde, A. Borodin Poloveç Dansları ve P.I.Çaykovski Piyano Konçertosu seslendirilecek.

İdil Biret, İrina Nikotina ve Julya Krepak'la Oda Müziği şöleni

Festivalin kapanış konserinde ise İdil Biret, Bilkent Senfoni Orkestrası'nın başkemancısı İrina Nikotina ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Viyolonsel grup şefi Julya Krepak ile Oda Müziği Repertuvarının iki büyük eserini seslendirecek. F. Mendelsshon ve Çaykovski trioların seslendirileceği konser 8 Ağustos saat 21.30’da Menteşe ilçesindeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bu konser ile birlikte ‘İdil Biret Muğla Müzik Festivali’ görkemli bir kapanış yapacak.