Meclis Canlı

Hükümlüler ve büyükşehir temiz çevre için çöp topladılar


29.08.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birliğinde "Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi" kapsamında Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde bulunan hükümlüler Akyaka ile Akbük arasındaki kıyıları temizlediler.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından toplumsal katılım ile yükümlülerin iyileştirmesi amacıyla başlatılan "Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi" kapmasında 26 – 29 Ağustos tarihleri arasında hükümlüler çevre temizliği yaptı. 26 Ağustos tarihinde başlayan proje kapsamında piknik alanları, yeşil alanlar ve mesire alanları gibi yerlerde çevre temizliği yapmaya başlayan mahkumlar projenin son günü Akyaka ile Akbük arasındaki kıyıları temizlediler.

Akyaka’da düzenlenen çöp toplama etkinliğine Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Ceza İnfaz Kurumlarından sorumlu Muğla Cumhuriyet Savcısı Tuğba Akalın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban ve daire başkanları ile 90 hükümlü katıldı.  

Yağcı, “Hükümlüler toplumun önemli bir parçası”

Etkinlikte basın mensuplarına konuşan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, “Malum Akyaka tursitlerin yoğun ilgi gösterdiği yer. Ama buna bağlı olarak maalesef çevre kirliliği de oluşuyor. Bizde hükümlülerimiz ile birlikte bugün çevre temizliğine katkıda bulunacağız. Hükümlülerimiz toplumumuzun anlamlı bir parçası. Bir çok sosyal sorumluluk projelerinde bu şekilde görev alıyorlar. Bugünde böyle bir projede yer almak istedik. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çoban, “Bu projenin amacı farkındalık yaratmak”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Cumhur Çoban,  Muğla’mız geniş bir coğrafya ve bu coğrafyada ormanından denizine kültüründen doğasına kadar birçok güzellikleri var. Bu güzellikleri sadece buradaki insanlar yaşamıyor. Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen insanlarda faydalanıyor. Ama maalesef bazı insanlarımızda çevreyle ilgili duyarlılık gelişmemiş. Gelişmediği içinde çevre kirliliği oluşuyor. Bu çevre kirliliğinin olumsuzluğunu gidermek için başsavcımız, serbest denetimlilik müdürlüğümüz ve ceza evi müdürümüz ile birlikte iş birliği yaparak bir farkındalık projesi oluşturuldu. Bu proje ile vatandaşlarımızın doğayı kirletmemelerini tekrardan hatırlatıyoruz” diye konuştu.

 

Proje kapsamında 90 hükümlü, 10 ar kişilik gruplar halinde yaklaşık 15 kilometre uzunluğundaki güzergah üzerinde çevre temizliği yaptılar.