Hoşgeldin Bebek ile yüzler gülüyor

10.01.2023

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Hoş geldin Bebek Yaşama Sırası Sende” projesi ile 2022 yılında 649 aileye ulaştı.

Muğla genelinde bebek sahibi olan ailelerin yanında olmak, annelere hamilelik süreci ve sonrasında destek olmak için başlatılan  “Hoş Geldin Bebek Yaşama Sırası Sende” projesi 13 ilçede devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında 13 ilçede 649 aileye yeni doğan bebeğin ihtiyaçlarını kapsayan çanta hediye etti. Hoş Geldin Bebek projesi ile bugüne kadar il genelinde 2394 aileye ulaşılırken 1561 aileye de eğitim verildi.

Hoş geldin bebek ile 24 ay destek

Annelere hamilelik döneminden bebeğin 24 aylık sürecine kadar destek olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri 2022 yılında 261 anneye eğitim desteği verdi. Ekipler gebelik döneminde anne adayının nelere dikkat etmesi gerektiği, beslenme, bebek dünyaya geldikten sonra da emzirme, aşılarının takibi ve birçok konuda anneye destek oluyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bebekler için hazırladığı çantada da kıyafet, eldiven, çorap, suluk, derece, battaniye gibi yeni doğan bebekler için temel ihtiyaçlar yer alıyor. Proje ile bebek sahibi ailelerin yanında olmak, özellikle annelere destek olmak, bebeklerin sağlıklı beslenmeleri, büyüme ve gelişimlerinin sağlanması amaçlanıyor. Proje kapsamında verilmekte olan hediye çantadan yararlanmak isteyen vatandaşlar 444 48 01 Büyükşehir Çağrı Merkezi’ni arayarak başvuru yapabiliyor. Projeden yararlanmak için Muğla’da ikamet edilmesi gerekiyor.