Meclis Canlı

Hijyen ve Gıda Güvenliğinde adres Büyükşehir Belediyesi


14.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan ve her geçen gün nüfusu artan Muğla’da, vatandaşların sağlıklı ve kalite standartlarında uygun kırmızı et ihtiyacını karşılamak için çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Menteşe, Milas ve Marmaris Mezbahaları, Uluslararası Hijyen ve Kalite Standartlarında TS EN ISO22000:2005 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi sertifikasıyla işletiliyor.

Kasap esnafı ve vatandaşlar tarafından getirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, veteriner hekimler tarafından kesim öncesi sağlık muayeneleri ve belge kontrolleri yapılarak kesime sevk ediliyor. Kesimi yapılan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar yine veteriner hekimler tarafından sağlık muayeneleri yapılarak hijyenik şartlarda et üretimi sağlanıyor ve vatandaşlar zoonoz hastalıklarına karşı korunuyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbahalarında bugüne kadar 50 bin 249 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılarak, 758 bin 433 kilogram küçükbaş et üretimi gerçekleştirilirken, 46 bin 162 adet büyükbaş hayvan kesiminden ise 15 Milyon 625 bin 127 kilogram büyükbaş et üretimi gerçekleştirildi. Ayrıca sağlık kontrolünden geçerek kesimi gerçekleştirilen hayvanlar, damgalanma sonrası hijyenik koşullarda soğuk zincir şartlarına uygun olarak firigorik araçlarla vatandaşlara ulaştırılıyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramını daha rahat geçirebilmeleri için tüm önlemlerini alarak hazırlıklarını tamamladı.