Meclis Canlı

Hedefimiz Bir Muğla Bir, Birlikte Üreteceğiz


20.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretimi için protokol imzalandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün imza töreninde yaptığı konuşmada, Muğla’nın yıllık gelirlerinde iki ana sektör tarım ve turizmin önemli olduğunu, Büyükşehir olan Muğla’da tarıma ve üreticiye destek vererek ilçe belediyeleriyle birlikte Muğla için projeler ürettiklerini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla nüfusunun yüzde 60’ı kırsal alanda yaşıyor ve Muğla’nın yıllık gelirleri tarımdan 7,5 milyar lira, turizmden ise 6 milyar lira. Ülkemizde tarım alanında son yıllarda ekonomik nedenlerle maalesef üretim hızı ve ivmesi azaldı. Oysaki ülke olarak üretime ihtiyacımız var. Bu projeye başlarken Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma hangi alanlarda destek verebiliriz, Muğla ekonomisine ve üreticiye nasıl katkıda bulunabiliriz konusunda çalıştık. Her belediyemiz her yıl tükettiği mevsimlik süs bitkilerini farklı şehirlerden alıyor. Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizle imzaladığımız protokol ile bu yaz caddeleri, parkları süsleyecek mevsimlik süs bitkilerini biz üreteceğiz. Bu proje Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde bütün ilçe belediyelerimizin projesi. Muğla, bütün belediyeleriyle ortaklaşa o yörede yaşayan insanlarına birlikte hizmet edecek. Bu protokol imzası ilk ve önemli çünkü bu imza ile sağlanan katkı sadece ekonomik değil, birlikte üretebilmenin, bir olmanın, hedeflerimizin bir, Muğlamızın bir olduğunu gösteriyor.” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan protokol töreninde yaptığı konuşmada, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’daki önemli bir eksikliği giderdiğini, Muğla’nın bir başka yerden alarak kendi bölgesini güzelleştiren bir il olmaması gerektiğini söyledi. Muğla’nın kendi toprağında, kendi ikliminde kendi insanıyla üreterek üreten, ihraç eden bir il olacağını söyleyen Vali Amir Çiçek, imzalanan bu protokolle ortak proje üreten, kolektif hareket eden ve Muğlalı üreticiye katkı sağlayan Belediye Başkanlarına teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan protokol törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.