Meclis Canlı

Haşere ile mücadele için atık araç lastikleri toplanıyor


04.01.2019

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu özellikle kıyısal bölgelerde sivrisinek ve karasinek üremesinin devam etmesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin haşere ile mücadele çalışmaları ara vermeden devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmalarla 2018 yılı kış ve ilkbahar aylarının sıcaklık ortalamaları önceki yıllara göre 4 derece artması üzerine özellikle kıyısal bölgelerde sivrisinek ve karasinek üremesinin devam ettiği gözlemlendi. Bu nedenle ekipler kıyısal bölgelerde tam olarak kışlak mücadeleye geçemedi. Açık sulak alanlarda sivrisineklerin suda yaşayan formlarına karşı mücadele aralıksız olarak devam ederken, arazilerde taban suyunun yüksek olduğu alanlarda da yağmur sularının drenajı için çalışmalar başlatıldı. Ekipler hem bu arazilerdeki suların drenaj çalışmalarını yaparken hem de her yıl olduğu gibi atık araç lastiklerini toplayarak, haşere ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Daha soğuk iklimi olan kırsal kesimde çalışan ekiplerimiz de bölgelerimize göre sorun yaratan karasinek, pire, yakarca gibi haşerelerle mücadele konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi için çalışmalar da ara vermeden sürdürülüyor.