Meclis Canlı

Hasan Önkaş Eski Resimlerde Muğla Sergisi İle Anıldı


29.03.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart 2011 yılında hayatını kaybeden Muğla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gazeteci Hasan Önkaş’ı anısına düzenlediği Eski Resimlerde Muğla sergisi etkinliği ile andı.




Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Hasan Önkaş Anısına Eski Resimlerde Muğla Sergisi” etkinliğinde Eski Resimlerde Muğla fotoğraf projesine katılan 6000 fotoğraf arasından seçilen fotoğraflardan 122 tanesi sergilendi ve projeye katılarak ödül almaya hak kazananlara hediyeleri katılımcılar tarafından verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hasan Önkaş Anısına Eski Resimlerde Muğla Sergisi etkinliğine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Hasan Önkaş’ın değerli ailesi ve mesai arkadaşları katıldı.



11 yıl boyunca Muğla Belediyesi’ne hizmet veren değerli gazeteci Hasan Önkaş için düzenlenen Eski Resimlerde Muğla Sergisi etkinliğinde konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, rahmetli Hasan Önkaş’ın erken yaşta aralarından ayrıldığını ve kendi siyasi hayatında önemli bir yeri olduğunu söyledi. Bahattin Gümüş; “Hasan ağabeyimle ilçe başkanlığı dönemimde beraber çalıştık. Kendisi Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevi ile birlikte Yeşilyurt belediyesi meclis üyeliği görevini de yürüttü. Hiçbir zaman belediye çalışmalarına siyaseti karıştırmadı ve herkese eşit nasıl hizmet yapılacağını insani ilişkilerle gösterdi. Benim de siyasi hayatıma çok büyük katkısı var. Aramızdan erken yaşta ayrıldı, o Hasan abimiz olarak hep aramızda kalacak. Onu unutmamak için Muğla Büyükşehir Belediye’miz onun anısına bu anlamlı etkinliği düzenledi, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.



“Hasan’ın anılarını bu etkinliklerle yaşatıyor olmak bizler için bir nevi teselli”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, birlikte uzun yıllar çalıştığı mesai ve yol arkadaşı Hasan Önkaş’ı Eski Resimlerde Muğla Resim sergisi etkinliği ile andıklarını, bu proje ile Muğla’nın geçmişe ışık tutacak kent belleğinin oluştuğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Hasan Önkaş isminin kendisine layık bir şekilde yaşatılması için bu yıl Eski Resimlerde Muğla fotoğraf projesini düzenledik. Muğla genelinden geçmişle gelecek arasında bir bağ olacak 6000 fotoğraf bizlere ulaştı. Kentin hafızası için gelecek kuşaklara aktarabileceğimiz arşiv oluşturmaya çalışıyoruz. Bu etkinliği Hasan Önkaş ile özdeşleştirerek gelecek yıllarda da devam edeceğiz ve herkesin eski sandıklarındaki fotoğraflarını bizlere ulaştırmasını istiyoruz. Hasan Önkaş manevi olarak aramızda ve bu etkinlik onun dünya görüşüne, felsefesine de çok yakışıyor. Hasan, sadece gazeteci kimliği ile değil, iyi bir insan olarak, mesleğinde gerçek, dürüst, ilkeli bir kişi olarak da mesai arkadaşlarına örnek olmuş bir insan. Erken yaşta aramızdan ayrılması bizleri çok üzdü ama bu kadar güzel değerlerle anılıyor olması ve topluma çok şey vermiş olması da önemli. Hasan ile baba oğul gibiydik, çok şey paylaştık, onu rahmet ve özlemle anıyorum. Onun anılarını bu etkinliklerle yaşatıyor olmak bizler için teselli.” dedi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Hasan Önkaş Anısına Eski Resimlerde Muğla Sergisi” etkinliği daha sonra, En Çok Fotoğraf Gönderen Katılımcılar, En Eski 3 Fotoğraf, Hasan Önkaş Belgesel Fotoğraf kategorilerinde ödüllerin verilmesi ile sona erdi.



En Çok Fotoğraf Gönderen Katılımcılar

Menteşe : Ünal Türkeş,Selahattin Sapmaz,Mustafa Karaosmanoğlu

Bodrum  : Çağatay Dalgıç

Marmaris : Fatma Gebeş Çimen

Ortaca      : Nadir Şahin

Kavaklıdere : Ayşe Saygılı

Datça : Özlem Caner

Yatağan : Tarcan Oğuz

Dalaman-Köyceğiz : İbrahim Aydınlı

Seydikemer : Mehmet Kara

Fethiye : Tayfun Büyükpapuşcu

En Eski 3 Fotoğraf

Tarcan Oğuz               : 1863 Yılı Fotoğrafı

Fatma Gebeş Çimen   : 1905 Yılı Fotoğrafı (2 Adet)

İbrahim Aydınlı          : 1905 Yılı Tren Garı Fotoğrafı

 Hasan Önkaş Belgesel Fotoğraf Ödülü:Ünal Türkeş, Tarcan Oğuz, İbrahim Aydınlı