Meclis Canlı

Güzel Muğla’ya Yakışan Yatırımlar


06.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi yürüyüş, bisiklet yolları ve farklı aktivitelerle zenginleştirilen Ula Gölet Mesire alanını düzenlediği piknik ve açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sundu.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde açılışlara, vatandaşları bir araya getiren yeşil yaşam alanları yaratmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve GEKA işbirliği ile hayata geçirilen Ula Göleti projesi ile vatandaşların tertemiz havada yürüyüş yapabilecekleri, bisiklet kullanabilecekleri, aileleri ile piknik yapabilecekleri, balık tutabilecekleri, deniz bisikletine binebilecekleri bir alan daha Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunuldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Milyon 392 Bin TL, GEKA’nın 475 Bin TL destek sağladığı toplam 1 Milyon 868 Bin TL yatırım yapılan Gölet alanına, yaya ve bisiklet yolları, 50 adet piknik masası, 50 oturma bankı, 23 adet pergole, 1700 metre panel çit, 2 adet seyyar wc, 33 adet bilgilendirme levhası, 680 metre bariyer, 2 adet iskele, 10 adet deniz bisikleti, köprü, 16 adet güvenlik kamerası, şelale ve fıskiye kazandırıldı.

 

Ula Göleti açılışında konuşan Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan göletin düzenlenmesinin eskiden beri kendilerinin hayali olduğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve yatırımları ile bunu başardıklarını söyledi. Ula Gölet’i fırsat buldukça ziyaret ettiğini söyleyen Ümit Kararslan Denizli plakalı araçların bile buraya geldiklerini, çok güzel bir alanın Muğla’ya kazandırıldığını söyledi ve projede emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e, GEKA’ya, Orman Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

 

CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir’de Ula Göleti açılış töreninde Türkiye’de ve Muğla’da güzel şeyler de olduğunu, hükümetin ve diğer kurumların destek olması, fırsat vermesi halinde Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya daha güzel şeyler yapacağını söyledi ve Büyükşehir Belediyesi’ni, GEKA’yı Ula gölet projesindeki çalışmaları için kutladı.

 

“Güzel Muğla’mız için ne yapsak azdır.”

 

Ula Göleti mesire alanı açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, muhtarlar, ilçe belediyeleri, milletvekilleri ve vatandaşlarla hep birlikte Muğla için birlikte hizmet üreterek yaşadıkları şehri geleceğe taşımak istediklerini söyledi ve güzel Muğla’ya ne yapsalar az olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ula Göleti’nin bir yaşam alanı olarak vatandaşların hizmetine sunulması uzun yılların hayaliydi. Büyükşehir yasasından sonra Ula Belediye Başkanımız Ümit Kararslan ile birlikte konuşarak bu alanı devraldık ve çalışmalarımızı başlattık. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve destekleri için GEKA’ya ayrıca teşekkür ediyorum. Ula göletinde yapılan çalışmalarla 7 den 70’e vatandaşlarımızın farklı aktiviteler için bir araya gelebileceği, spor yapabileceği, sohbet edebileceği, tanış olacağı, hemşerilik duygularının artacağı bir alanı Muğla’mıza kazandırdık. Toplumumuzun bir araya gelmeye, birbirine merhaba demeye, sevgiyle birbirine hitap etmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yaşam alanları ile vatandaşlarımızı bir araya getirirken modern ve güvenli yollarla da sevdiklerine ulaştırıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 340 Milyon TL yatırımla 2250 kilometre yol çalışmasını tamamladık. Büyükşehir ve MUSKİ olarak bugüne kadar Muğla’ya 746 Milyon TL yatırım yaptık. Bu rakam son yıllarda Muğla’ya devletin ve daha öncesi özel idarenin yaptığı yatırımların üstünde bir rakam. Muğla gibi geniş  coğrafyada ihtiyaç duyulan hizmetler ve geçmişten gelen eksikliklerin hepsini gidermek için çalışıyoruz. Özellikle Muğla’mızda çevre konusunda düzenli depolama tesisleri ve hafriyat alanları ile ilgili hizmetleri kısa sürede hayata geçirdik. Menteşe’de 4 ilçemize hizmet verecek katı atık düzenli depolama tesisini, Fethiye ilçemizde 2.lotu hizmete soktuk. Milas düzenli depolama tesisinin temelini attık, kısa sürede açılışını yapacağız. Sayın Orman Bakanı’mızın talimatları ile Muğla’nın çöpünün beşte birini üreten Bodrum için de bize teklif edilen alanlar var. Başvurularımızı yaptık. Sayın Orman Bakanı’mıza bu konuda göstermiş olduğu destek ve hassasiyet için teşekkür ediyorum. Bodrum katı atık düzenli depolama tesisini hayata geçirdiğimizde Muğla’da vahşi depolama alanı kalmayacak. Muğla’da Büyükşehir olarak kanalizasyon, arıtma, tarım, su, sağlık, tarım, mezarlıklar, ulaşım gibi birçok alanda yatırım ve hizmetlerimiz devam ediyor. Muğla’da muhtarlarımız, ilçe belediyelerimiz, milletvekillerimizle hep birlikte yaşadığımız şehir Muğla için çalışıyoruz. Güzel Muğla’mız için ne yapsak azdır.” dedi.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Ula Göleti Mesire alanı açılışında vatandaşlarla doğa yürüyüşü ve piknik yaptı. Vatandaşlarla voleybol oynayan, balık tutan ve botla gölet turu yapan Başkan Dr. Osman Gürün Ula Göleti’nde güzel bir gün geçirdi.