Meclis Canlı

“Gürültü Kirliliğine” Uluslararası Bakış


14.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi İçin Teknik Yardım” projesi kapsamında Portekiz’de gerçekleştirilen teknik toplantıya katıldı.

Portekiz’de düzenlenen “Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi İçin Teknik Yardım” projesi toplantısına Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray katıldı. Projenin teknik toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından pilot bölge seçilen Muğla, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Bodrum’dan yetkililer katıldı. Portekiz’in Lizbon, Porto ve Faro illerinde proje ile ilgili kurumlarla görüşmeler ve toplantılar düzenlendi. Toplantılarda gürültü kaynakları olan havayolu, demir ve kara yolu, sanayiden kaynaklı gürültü ve eğlence yerlerinden kaynaklı gürültünün önlenmesi ve azaltılması konusunda uygulama örnekleri üzerinde incelemelerde bulunuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, Portekiz’de gerçekleştirilen proje toplantısı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bakanlık tarafından pilot bölge seçilen Muğla ilimizin proje paydaşı olarak düzenlenen toplantıya katıldık. Muğlamız için çok büyük bir öneme sahip proje için Portekiz’de 3 şehirde uygulanan gürültü yönetmeliğini yerinde inceleyerek  yenilikçi uygulamalar hakkında yetkililerle görüş alışverişinde bulunduk. Projenin genel hedefi, 2002/49/EC sayılı Gürültü Direktifi ve Türk mevzuatı doğrultusunda bilhassa karayolu ve demiryolu altyapısı ve araçları, uçaklar, sanayi işletmeleri, limanlar ve eğlence yerleri olmak üzere başlıca kaynaklardaki gürültünün azaltılmasında Türkiye’ye destek sağlamaktır.”