Gümbet Limanı'nda Deniz Dibi Temizliği

05.03.2021

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediyesi işbirliğinde Gümbet Limanı'nda deniz dibi temizlik etkinliği gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden 2 tüplü dalgıç, Bodrum Belediyesi’nden ise 4 dalgıcın deniz dibinde yaptığı çalışmaya, saha temizlik ekibi de karadan destek verildi.

Dalış ekibi, Gümbet Limanı'nın bulunduğu koy boyunca deniz dibinde temizlik yaptı. Temizlik çalışması sonunda denizden onlarca şezlong, otomobil lastiği, tencere, tava, balıkçı malzemeleri, çöp kovaları, cam ve plastik şişelerin yanı sıra birçok çeşitte atık toplandı.

2 saat süren deniz dibi temizliğinde yaklaşık 500 kg. atık malzeme toplandı. Gümbet Limanı'ndan çıkarılan atıklar Bodrum Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisi'ne götürüldü.