Güllük’te Sivrisinek ve Haşereyle Mücadele Devam Ediyor

13.06.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yaklaşan yaz ayları nedeniyle yapılan sivrisinek ve haşerelerle mücadele çalışmalarına hız kazandırıldı.

Yılın 12 ayı boyunca tüm ilçelerde vektörle mücadele çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, sıcakların artmasıyla oluşabilecek sorunları engellemek için çalışmalarına hız kazandırdı. Ekipler ilçelerde alt yapı sistemleri, arıtmalar, foseptikler, kış aylarında kullanılmayan yüzme-su havuzları veya doğal olarak oluşmuş su birikintileri gibi üreme alanları larvisit ilaçlarla müdahale ediyor.  Kış aylarında da üreme alanları hakkında çalışmalar devam ettiriliyor.

Güllük Mahallesi’nde de çalışmalar yürüten ekipler, mahallede kontrollerden sonra gerekli uygulamaları yapıyor. Ayrıca ULV ilaçlaması olarak uçkunla mücadele kapsamında çalışmalar da yürütülüyor.