Meclis Canlı

Güllük ve Ören de Ulaşımda Dönüşüme Katıldı


04.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde başlattığı ulaşımda dönüşüme son olarak Milas’ta hizmet veren Güllük ve Ören Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif üyeleri katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, S.S. 27 Nolu Ören Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Ören-Milas ve Ören-Bodrum güzergahında 22 araçla, S.S. 49 No'lu Güllük Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Güllük-Milas ve Güllük-Bodrum güzergahlarında 19 araçla , Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne dönüşümünü tamamladı. 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların ücretsiz taşınmasını sağlayan engelli erişimine uygun, elektronik bilet sistemli, kamera kayıt sistemli otobüsler vatandaşlara hizmet vermeye başladı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, 5378 sayılı Engelliler Hakkındaki Kanun ve bu kanuna uygun olarak alınan Belediye Meclis kararı ile özel taşımacılık bünyesindeki taşımacılık sisteminden daha fazla vatandaşın yararlanmasını amaçladıklarını söyledi. Kolukısa; “Çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile Muğla İlindeki ulaşım hizmetlerini insan odaklı ve çevreye duyarlı olarak yerine getirmek üzere faaliyet alanı ile ilgili kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmayı amaç edinerek toplu taşımada dönüşümü başlattık. Son olarak  Güllük ve Ören Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif üyelerimizde dönüşüm hizmetine katıldı. Yeni araçlarımız bölgemize hayırlı olsun.” dedi.