Meclis Canlı

Güçlü İşbirliği için Etkili İletişim ve Liderlik Eğitimi


21.03.2017



Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticilerine yönelik “Güçlü İşbirliği için Etkili İletişim ve Liderlik” konulu eğitim programı düzenlendi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim programına,  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman GÜRÜN, Başkanlık Danışmanı Yavuz KAYI , Genel Sekreter Hüseyin DAŞGIN, Genel Sekreter Yardımcıları Mahmut NAYİR, Hida KILIÇ, Haci KOÇ, ve Büyükşehir Belediyesinde görev yapmakta olan 30 yönetici katıldı. Eğitimci profesyonel koçlar Cenk DOĞRU ve Evrim CABBAROĞLU, yöneticilerimize ekibin ortak değerleri ve vizyonu, işbirliği yaratan iletişim dili, etkin dinleme, ben ve sen dilleri ve motivasyon gibi konularda detaylı bilgi verdi. Eğitim uygulamalı etkinliklerle iki gün boyunca devam etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yöneticiler ve Liderler, kişilerle aralarında bir bağ oluşturabilmek ve onları sürece, ortama dâhil edebilmek adına etkili iletişim becerilerine sahip olmalıdırlar. Yine yöneticiler için takım olmak, gelişime, değişime ve öğrenmeye açık olmak esastır. Bu da etkin bir şekilde dinlemeyi, önyargılardan arınmayı, kişilerarası ilişkiler yaratmayı ve etkin iletişim kurmayı gerektirir.”