Meclis Canlı

Göllerarası Basketbol Turnuvası tanıtım toplantısı yapıldı


24.03.2017



Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri 13-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Burdur Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Göllerarası Basketbol Turnuvası” tanıtım toplantısına katıldı.

Göllerdeki su kaybına dikkat çekmek amacıyla ‘Sosyal sorumluluk ve Spor’ temalı olarak düzenlenecek turnuvaya ülkemizdeki büyük göllerin yer aldığı 14 göl şehrinden takımlar katılacak. Bu yıl ilk defa düzenlenecek ve illerin göllerinin adıyla oluşturduğu takımla yarışacağı turnuvaya Muğla Büyükşehir Belediyesi Bafa ve Köyceğiz Gölü ile katılacak. Burdur’da düzenlenen tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldı. 14 göl şehrinin katılımı ile bu yıl ulusal formatta yapılacak turnuvanın önümüzdeki yıllarda uluslararası yapılması planlanıyor.

Göllerarası Basketbol Turnuvası 3×3 sokak basketbolu formatında yapılacak. 18 yaş ve üzeri erkek sporcuların katılacağı turnuvaya lisanslı basketbolcular katılamayacak. Turnuvada derece alan takımlar ödül olarak 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonasına götürülecek.

Davet edilen göl takımları ise şu şekilde; Muğla Bafa/Köyceğiz Gölü,  Burdur Gölü, Van Gölü, Sapanca Gölü, Konya Tuz Gölü, İstanbul Küçükçekmece Gölü, Isparta Eğirdir Gölü, Trabzon Uzun Göl, Bolu Abant Gölü, Bandırma Manyas Gölü, İzmit Eşme Gölü, Ankara Mogan Gölü,  Afyon Eber Gölü, Pamukkale Gölpınar Gölü.