Meclis Canlı

Göcek’te Su Sıkıntısı Tarih Oldu


21.06.2018

Özellikle yaz aylarında Fethiye İlçesi Göcek Mahallesinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma sonunda bölgeye ilave su takviyesi sağlanarak sıkıntı ortadan kalktı.

Muğla turizminin gözde noktalarından biri olan Fethiye İlçesi Göcek Mahallesindeki su sıkıntısı Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile sona buldu.

2 Bin 500 Metre İsale Hattı Yapıldı

Yaz sezonunda su sıkıntısı yaşanan bölgelerde yapılan çalışmalara hız veren Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Göcek Mahallesinin su sıkıntısını yaptığı ek ilave su hattı ile ortadan kaldırdı. Taşbaşı Mahallesinde bulunan Güllü su gözündeki kaynaktan Göcek Mahallesini besleyen içme suyu deposuna 2 bin 500 metre uzunluğunda hat yapan ekipler sağlanan ilave su ile bölgeye yetecek suyu temin edildi. Bu çalışmaların yanı sıra Göcek Mahallesinde basınç düzenlemesi yapılarak tüm evlere sorunsuz olarak suyun ulaşması sağlandı.

4 Adet Kaptaj Yenilerek 15 Litre Saniye Ek Su Sağlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 2 mevkiide 4 adet kaptaj yenilemesi yapılarak 15 litre saniye ek su kaynağı sisteme dahil edildi. Ayrıca bölgede ekipler tarafından, 1 adet içme suyu kuyusu açılarak elde edilen 20 litre saniye suyun bağlantısı için de çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Göcek Mahallesinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle yaşanan mağduriyetin son bulması nedeniyle mutlu olduklarını söyledi. Ülgen, “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda su sıkıntısı yaşanan bölgelerdeki çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Göcek Mahallemizde yaptığımız yeni içme suyu hattıyla ek içme suyu sağladık. Ve basınç düzenleme işlemelerinden sonra bölgedeki sıkıntısını tamamen gidermiş olduk. Su ile ilgili sorun yaşanan tüm bölgeler ile ilgili gerekli çalışmalar devam ediyor. Nerede ne sorunu yaşanıyor hepsine hâkimiz ve öncelik sırasına göre tüm bu bölgelerin projelerini hazırlayıp gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.