Meclis Canlı

Genç İş Adamları Sordu Başkan Gürün Cevapladı


01.06.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla Genç İş Adamları Derneği’nin üyeleri ile bir araya gelerek sorularını cevapladı.

Muğla Genç İş Adamları Derneği’nin davetlisi olarak Menteşe Kültür Evi’nde dernek üyeleri ile bir araya gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından itibaren yaşanılan süreç, Muğla’nın tarımı, turizmi, devam eden belediye çalışmaları, Türkiye’de ve Muğla’da gençlerin ekonomiye, siyasete katkısı gibi birçok konuda soruları cevapladı ve dernek üyelerinin fikirlerini aldı.

Büyükşehir Yasası Muğla Geneline Bütüncül Hizmetler Vermemizi Sağladı

2014 Yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir statüsüne geçen Muğla’nın kısa sürede bu yasaya ayak uydurduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bir yıl önceden yasanın getirdikleri ile yaptıkları hazırlıklar sayesinde geçiş sürecinin sorunsuz atlatıldığını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Büyükşehir yasası aksayan yönleri, eksikliklerine rağmen getirdiği bütüncül hizmet anlayışı ile olumlu tarafları ile ele alınması gereken bir yasa. Büyükşehir yasasın eksikliklerini, köylerin statüsünün korunması gerektiğini daha Muğlamız Büyükşehir olmadan Türkiye Belediyeler Birliği’nin temsilcisi olarak Anayasa Mahkemesi’nde anlattım. Bütün bunlara rağmen bir yıl öncesinden yaptığımız hazırlıklarla Muğla geçiş sürecini sorunsuz atlattı ve bütüncül hizmet anlayışı sayesinde Muğlamızın 13 ilçesine hizmet vermeye başladı. Bu hizmetlere en güzel örnek 4 yıl gibi bir sürede Muğla genelinde sanatsal yapıları ile 2210 km yol çalışmasının tamamlanmasını gösterebiliriz. 360 Milyon TL yatırımla bugüne kadar Muğlamızda yapılmayan, özellikle kırsal mahallere kadar uzanan yolların yapımı tamamlandı. İçme suyu, alt yapı, tarım, toplu ulaşım, katı atık tesisleri, hafriyat alanları, İtfaiye, mezarlık hizmetler, haşere ile mücadele gibi birçok önemli hizmet Muğla genelinde Büyükşehir Belediye’mizin ekipleri tarafından veriliyor.” dedi.

“Şehir Merkezi Girişi Yeni Bir Çehre Kazanıyor”

Muğla İl Merkezi Menteşe İlçesi’nde yapımı devam eden yol çalışmaları ile ilgili soruyu da yanıtlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ortak yapılan çalışma sayesinde aynı yolların tekrar kazılmasının önüne geçtiklerini, alt yapı, doğalgaz, internet, asfalt ve bisiklet yolları ile il merkezi girişinin yeni bir çehre kazanacağını söyledi. Başkan Gürün; “Uğur Mumcu Bulvarı’ndan başlayan, 4 etaptan oluşan çalışma içerisine Büyükşehir, MUSKİ, Aydem, Telekom ve Akmercan doğalgaz şirketi var. Bütün bu kurumlar aynı bölgede çalışmalarını yaparak, yol çalışmaları tamamlanacak. Bu kurumların yatırım bütçelerini ayarlayarak aynı zamanlarda çalışma yapmasının da altını çizmek gerekiyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra araç trafiğinin azaldığı, bisiklet yolları ile düzenli bir şehir merkezi vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.” dedi.

Muğla Tarihi Muğla Bölge Müze’mizde Yaşayacak

Muğla’nın kültür ve tarih kenti olduğunu söyleyen Genç İş Adamları Derneği üyeleri yapımı devam eden Bölge Müzesi hakkında da Başkan Gürün’den bilgi aldı. Bölge Müzesi’nin Türkiye’nin en önemli mimarı Cengiz Bektaş’ın eseri olacağını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bölge Müzesi’nin geçmişle, gelecek arasında bir köprü olacağını belirtti. Başkan Gürün; “Ödüllü ve  çok değerli mimar Cengiz Bektaş hocamızın çizimleri ile projesini tamamladığı Bölge müzemizin yapımına başladık.  Muğla Bölge Müzesi projemizle, Muğla'nın, Anadolu'nun bütün çağlarını yansıtmayı, karşılaştırılmalı olarak bütün üzerinde düşündürmeyi, tartışmalar, çevre gezileri, kazıları örgütlemeyi, nelere sahip olduğumuzu göstermeyi amaçlıyoruz. Bölge Müze’miz özellikleri ile yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza hitap eden,  halk yüksekokulu gibi bölgeyi Halk Bilimi açısından değerlendirecek,  canlı bitki örtüsünü ve canlı hayvan varlığını ziyaretçilerimize tanıtacak.”

“Kırsal Muğla’da Üretip Kıyısal Muğla’da Tüketimi Sağlayabiliriz”

Muğla Genç İş Adamları Derneği üyelerinin tarım alanında yapılanlarla ilgili sorusuna da cevap veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’yı kıyısal ve kırsal Muğla olarak düşünmeleri gerektiğini, Muğla’nın turizm gelirleri kadar tarımdan da girdi elde ettiğini belirtti ve Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma yaptığı hizmetleri anlattı. Başkan Gürün; “Muğlamız çok çeşitli ürünlerin yetiştirilebileceği verimli topraklara sahip. Üreticilerimiz doğru bilgiler ve yönlendirmelerle katma değeri yüksek ürünler üreterek kazançlarını arttırabilir ve topraklarını satmadan, köylerinde kalabilir. Bu nedenle “Toprağını satma ürününü sat” sloganımız ile yola çıkarak projeler ve hizmetler hayata geçirdik. Toprak Sulama Suyu, Yaprak analiz laboratuvarı, Duyusal Analiz Laboratuvarı, Alım Garantili çiçek üretimi, trüf mantarı üretimi, mera projesi, meyve-sebze kurutma tesisi, yem bitkisi, fidan desteği, sulama kanalları gibi birçok yenilikçi hizmeti hayata geçirdik. Muğlamızda üretici kooperatiflerimizle birlikte hareket ediyoruz. Muğlamızın dünya standartlarında yağı, balı ve çok çeşitli ürün yelpazesi var. Ayrıca kırsalda üretilenlerin kıyısal Muğla’da oluşan pazarda tüketilebileceği alanlarımız da var.” dedi.

“Türkiye’nin Yenilikçi, Girişimci Gençlere İhtiyacı Var”

Yaklaşık iki saat süren sohbet toplantıda Muğla’da yapılan birçok yenilikçi projeden haberdar olduklarını ve toplantının çok yararlı geçtiğini  söyleyen Muğla Genç İş Adamları Derneği üyeleri Başkan Gürün’e kendilerine vakit ayırdıkları için ve Muğla’nın her şeyi ile ilgilendiği için teşekkür ettiler. Türkiye nüfusunun genç bir nüfus olduğunun altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bütün ümitlerinin gençlikte olduğunu, gençlerin girişime ve yeniliklere önem vermesi gerektiğini söyledi ve Muğla Genç İş Adamları Derneği’ne sohbet toplantısı için teşekkür etti.