Meclis Canlı

Geleceğin Üreticileri Büyükşehir Seralarını Ziyaret Etti


21.01.2016

Menteşe İlçesi Yerkesik İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi Bahçecilik ve Peyzaj programı öğrencileri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Alım Garantili Üretim Projesi kapsamında üretim yapan seraları ve üreticileri ziyaret etti. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz Beyobası’nda başlattığı ve üreticilerden büyük destek göstermesi nedeniyle üretim alanını genişlettiği Alım Garantili Üretim seralarını öğrenciler ziyaret ederek, üreticilerden ve Büyükşehir Belediyesi personelinden bilgi aldı. Menteşe İlçesi Yerkesik İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi Bahçecilik ve Peyzaj programı öğrencileri öğretmenleri Zümrüt Sabancıoğlu ile birlikte teknik gezi programıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz Beyobası’ndaki Alım Garantili mevsimlik süs bitkisi üretim seralarını gezdi. Üreticilerden ve Büyükşehir Belediyesi personelinden çiçeklerin dikimi, gelişimi hakkında bilgiler alan öğrenciler, bölümleri ile ilgili konular hakkında üreticilere ve Büyükşehir Belediyesi personeline soru sorma fırsatı da buldular. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne taleplerine olumlu yanıt verdiği için ve öğrencileri ile bire bir ilgilendikleri için teşekkür eden Zümrüt Sabancıoğlu, üretim alanları gezisinin öğrencileri için oldukça faydalı geçtiğini söyledi.



“Muğla’da tarıma, üreticiye Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmaya, Muğla için üretmeye devam edeceğiz”

   Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Muğla ili genelinde büyük ilgi gören Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi üretiminde hedeflerinin Muğla’da üretilen çiçeklerin Türkiye geneline yayılmasını sağlamak olduğunu söyledi ve alım garantili üretim seralarını ziyarete gelen öğrencilerin geleceğin tarımına, üretimine yön vereceklerine inandığını söyledi. Salih Tufan; “Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi olarak başlattığımız Alım Garantili Üretim Projesi kapsamında üretim yapan üreticilerimiz, bugün en önemli misafirlerini ağırlamaktadır. Geleceğin tarım ve peyzajına yön verecek olan öğrencilerimiz bugün burada Muğlalı üreticilerimizle bir araya gelerek derslerde öğrendiklerini pekiştirme ve uygulama fırsatı buldular. Öğrencilerimize derslerinde başarılar diliyor, projemize göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ediyorum. Muğla’da tarıma, üreticiye Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmaya, Muğla için üretmeye devam edeceğiz.” dedi.